22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti Ankara İl Örgütü açlık grevine başladı

İmralı tecridine karşı hapishanelerde başlatılan açlık grevi iki ayı geride bırakırken, DEM Parti Ankara İl Örgütü tutsaklara destek amacıyla 5 günlük açlık grevi başlattı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü, İmralı'da ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle hapishanelerde 2 ayı geride bırakan açlık grevine destek amacıyla il binasında 5 günlük açlık grevi başlattı. Açıklamaya, DEM Parti milletvekilleri, Barış Anneleri ve Devrimci Parti de katıldı.

KANAT: ÜLKE KAN GÖLÜNE DÖNÜYOR
DEM Parti Ankara İl Eşbaşkanı Fatin Kanat, tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevlerine destek verdiklerini belirtti ve bu sürecin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Kanat, "İktidar sahiplerini diyalog ve müzakere sürecini açmaya davet ediyoruz. Yürüdüğünüz yol yol değil, ülke bir kan gölüne dönüyor. İmralı Ada Hapishanesi'ndeki mutlak tecridi bir an önce sonlandırmanızı istiyoruz, adayı açın" dedi.

HUN: TUTSAKLARIN SESİNE KULAK VERİN
DEM Parti milletvekili Yılmaz Hun hapishanelerde büyük bir direniş sürdüğünü kaydetti ve hapishanelerden gelen sese kulak verilmesini istedi. Tutsakların tek talebinin diyalog yolunun açılarak tecridin son bulması olduğunu vurgulayan Hun, "Barıştaki bu ısrar, Kürt annelerden, Kürt halkından ve dostlarının tarihinden geliyor. Bu sesi yükseltmek gerekiyor, zindanlardan Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için gelen sese kulak verilmelidir" dedi.

BOZDAĞ: MÜZAKERE YOLU AÇILMALIDIR
DEM Parti milletvekili Heval Bozdağ, milyonların barış istediğini vurgulayarak, "Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılarak müzakere yolu açılmalıdır. Ortadoğu kan gölüne dönmüş durumdadır. Bu hukuksuzluklara karşı taleplerini dile getiren yoldaşların talepleri karşılanmıyor, ihtiyaç olan vitaminler verilmiyor ve hatta tecrit uygulanıyor. Tecrit içinde tecrit uygulanıyor. Biz bu sürecin yükseltilmesi için tüm temaslarımızı kuracağız ve barışın sesini yükselteceğiz" dedi.

SİNEMİLLİOĞLU: KAZANAN BARIŞ OLACAK
DEM Parti Parti Meclisi Üyesi Pakize Sinemillioğlu ise, "Taybet Anayı unutmadan, Cemile Çağırga'nın bedeninin annesi tarafından buzdolabında saklandığını unutmadan, bir an önce bu ülkeye, Ortadoğu'ya barışın gelmesi gerekiyor. Bunun için Sayın Abdullah Öcalan ile müzakere yolunun açılması devrilen masanın yeniden kurulması gerekiyor. Barış yolu açılmalıdır ve kazanan biz olacağız, barış olacak" dedi.

Açlık grevi il binasında sürüyor.