8 Ekim 2024 Salı

Dedeoğlu ailesinin avukatı Karabulut: Soylu katillerin avukatlığını yapmasın

Katledilen Dedeoğlu ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, katliamın ırkçı olduğunun altını çizdi. Bakan Soylu'nun, katliamı meşrulaştırmaya yönelik açıklamalarına tepki gösteren Avukat Karabulut, "Irkçı olmadığını ispat edebiliyorlarsa etsinler. Adeta katillerin avukatıymış gibi örtbas etmeye gerek yok. Bu, ırkçı bir katliamdır" dedi.

Irkçılık ve şovenizmden beslenen AKP-MHP faşist iktidarının yönlendirmesiyle gerçekleşen Konya'daki ırkçı katliam sonrası hükümet "iki aile arasındaki husumet" iddiasıyla canhıraş failleri aklamaya, korumaya yönelik açıklamalarda bulundu. 

Katledilen Dedeoğlu ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, ETHA'ya konuştu. Katliamın ırkçı bir saldırı olduğunun altını çizen avukat Karabulut, "Aynı aileye 12 Mayıs'ta yine aynı saiklerle saldırı olmuştur. Saldırı sonrası 7 kişi tutuklandı, 5'i serbest bırakıldı kısa süre sonra. Mahkemede başkaca kişilerin tutuklanmasını isterken, yeni tahliyeler oldu. Buna ilişkin yaptığımız açıklamamızda, cezasızlık politikası uygulandığı müddetçe yeni saldırıların olacağı kaçınılmaz diyorduk" hatırlatmasında bulundu.

'7 MÜVEKKİLDEN 20 TANE KURŞUN ÇIKTI'
Ailenin, "koruma kararı" aldığını, evinin etrafına kamera koyduğunu söyleyen Karabulut, "Fail, eşkal tespit edildi, kimlik tespiti yapıldı. Bu saldırıda başsavcının söylediğine göre, bu kişiler de bir önceki saldırıyı gerçekleştiren kişilerle irtibatlı. Saldırı birden fazla kişi tarafından işlendiğine dair şüphelerimiz var. 7 müvekkilden 20 tane kurşun çıktı. Bu da birden fazla silah ve birden fazla kişi tarafından gerçekleşme ihtimalini gösteriyor. Başsavcıyla görüşeceğiz. Dosyaya kamera kayıtlarını işleyeceğiz. Şu an için 10 kişi gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

'IRKÇI OLUP OLMADIĞINI SÜLEYMAN SOYLU MU BİLECEK'
Başta Süleyman Soylu olmak üzere hükümet yetkililerinin olayı "iki aile arası husumet" olarak göstererek meşrulaştırmaya yönelik açıklamalarına tepki gösteren avukat Abdurrahman Karabulut, şöyle devam etti: "Irkçı bir saldırıdır. Benim müvekkillerimin bir önceki saldırıya dair ifadeleri vardır. Kendileri söylüyor. Saldırının gerekçesini Süleyman Soylu mu bilecek, benim müvekkillerim mi?

'ADETA KATİLLERİN AVUKATLIĞINI YAPIYORLAR'
"Sorumlu bir devlet adamı, sorumlu bir yargı sistemi bu açıklamayı yapacağına mağdurların, katledilen insanların ifadelerini en asgari düzeyde dikkate aldıktan sonra böyle bir saikin gerçekliğini, varlığını araştırmakla sorumludur. Adeta katillerin avukatlığını yaparcasına var olan bir gerçeği örtbas etmek, yalanlamak değildir.  Sorumluluk bunu gerektirir. Irkçı bir saldırı olmadığını ispat edebiliyorlarsa etsinler. Örtbas etmenin bir anlamı yok. Böyle bir yaklaşım tarzı yeni saldırılara sebep olmaktadır. Bakanın açıklaması sorumsuzcadır.

"Dini, mezhebi, etniği ve buna benzer saiklerle işlenen bütün suçlar açısından nitelikli hal kapsamına alınıp yeni bir yasa düzeni derhal yapılmalı."