30 Eylül 2024 Pazartesi

DEDAŞ çiftçilerin elektriğini kesti, polis eylem hakkını engelledi

Elektrik kesintilerine tepki göstermek için şehir merkezinde toplanan çiftçilerin oturma eylemi yapmak istemesi, "eylem ve etkinlik yasağı" gerekçe gösterilerek engellendi.

Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçelerine bağlı yüzlerce kırsal mahallede Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. tarafından "çiftçilerin borçlarını" gerekçe yapılarak sürdürülen elektrik kesintileri 14 Mayıs'tan bu yana devam ediyor. Mahkeme kararı ile daha önce verilen enerji saatler sonra yeniden kesilirken, bir grup çiftçi bugün Kızıltepe ilçe merkezinde İpekyolu üzerinde oturma eylemi gerçekleştirmek istedi. Bir araya gelen çiftçiler, "Elektriğime dokunma" ve "Çiftçilerin düşmanı DEDAŞ" yazılı tişörtler giyerken, polis çiftçilerin eyleminin "kanunsuz" olduğu iddiası ile engellemek istedi. 

Polisin sürekli "dağılın" anonsları yaptığı eylemde çiftçiler ile Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü arasında yaşanan tartışmada çiftçiler hiçbir yetkili ile görüşemediklerini belirtti. Halkın elektriksiz ve susuz kaldığını belirten çiftçiler, kağıt ve kalem ile yazılan faturaları kabul etmeyeceklerini belirtti. Çiftçiler yaşanan tartışmanın ardından oturma eylemi yapmalarına izin verilmemesi üzerine dağılırken, eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.