1 Ekim 2024 Salı

DBP ve DTK heyeti Cizre'de: Bir araya gelmeliyiz

"Birlikte örgütlenip birlikte güçleneceğiz" şiarıyla Cizre'de bulunan DTK ve DBP heyeti, demokratik kitle örgütleri ve meslek odalarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), "Birlikte örgütlenip birlikte güçleneceğiz" şiarıyla Şırnak'ın Cizre ilçesinde demokratik kitle örgütü ve meslek odalarını ziyaret etti. Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri Kemal Bülbül, Hasan Özgüneş, Nuran İmir ile il ve ilçe eşbaşkanlarının olduğu heyet ilk olarak Cizre Kuyumcular Derneği'ni ziyaret etti.

BİR ARAYA GELİNMELİ
Ziyarette konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, demokrasi için Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti. Ekonomik olarak iyileşmenin de demokratikleşmeden geçtiğini belirten Öztürk, bu sorunların tamamının birliktelikle çözüleceğini belirtti. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de DTK'nin önemine değinerek Kürt kurum ve kuruluşlarının da halkların birliği için bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. 

'EKONOMİ İÇİN BİRLİK SAĞLANMALIDIR' 
Heyet ardından Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. Buradaki ziyarette konuşan DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, "Son 5 yılda ekonominin ne durumda olduğunu biliyoruz. Bunun sebebi mevcut dayatmacı, baskıcı yönetimidir. Bunun için Kürdistan halkının tamamı bu sisteme karşı birliğini kurum ve dernekleri ile beraber sağlamalıdır" dedi.

Mardin-Şırnak Eczacılar Odası'na yapılan ziyarette konuşan Aydeniz, DTK'nin çalışmaları ve kapısının neden mühürlendiği noktasına değindi. Sağlık açısından DTK'nin çalışmalarının alternatifine değinen Aydeniz, "DTK'ya dönük devlet saldırıları bu alternatifleri önlemeye yönelikti. Pandemi sürecinde bizler de çalışma yürüttük. Faşizm bu süreçte bizleri içeri tıkayarak kendileri alanlara çıktı. Bu krizi bile fırsata çevirdiler. Sağlık açısından eksiklikler var. Bizler bunları gidermek için çalışmaya devam edeceğiz. Kendimizi nasıl bu pandemiden kurtaracağız, savunacağız. Bizler sokağa indiğimizde pandemi var diyorlar engelliyorlar. Ama her gün gözaltı, tutuklama sürüyor. Kayyımlar dahi bu süreçte atandı" dedi.
 
Heyet son ziyaretini ise Şırnak Tabip Odası, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Cizre Temsilciliği'ne yaptı. Aydeniz ve Öztürk burada da yaşanan hak ihlalleri ve sağlık konusundaki eksikliklere değindi.
 
Heyet, 2 günlük Şırnak programını ziyaretlerin ardından sonlandırdı.