29 Eylül 2024 Pazar

DBP: Direnerek demokratik mücadelemizi taçlandıracağız

Nerfet söylemleri ile ırkçılık ve işkencenin özendirildiğini kaydeden DBP, Kürt halkı olarak demokratik mücadelen ve direnmekten vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), bir polisin hayatını kaybetmesine neden olduğu gerekçesiyle gözaltında alınan M.E.C.'ye yönelik işkenceye ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medyada tepki toplayan işkence görüntülerine ilişkin açıklama yapan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nün işkenceyi onayladığını ve meşru göstermeye çalıştığını kaydeden DBP, "1990'lı yılların işkence görüntüleri artık aleni bir şekilde paylaşılırken yapılan işkencelerde başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere ırkçı kesimler tarafından da sahiplenilmektedir. Bu sahiplenmeler sonucunda polis şiddeti son dönemde tırmanışa geçmiştir" dedi.

Polis şiddetinin özendirildiği ve işkencenin övüldüğü günlerde Ankara'da Kürtçe müzik dinlediği için Barış Çakan'ın katledildiği belirtilen açıklamada, yine Ankara Valiliğinin katledilen Çakan'ı suçladığı belirtildi.

Nefret söylemlerinden dolayı ırkçılığın yayıldığı ve bu saldırıların da cezasızlık ile teşvik edildiğinin altı çizilen açıklamada, "Ceylan Önkollardan Roboskiye, Kemal Kurkut'tan Barış Çakan'a yapılan tüm katliamlar devlet eliyle yapıldı ve cezasızlık ile ödüllendirildi. Bugün bunun sonucunda linç girişimleri devam etmekte, işkence yasallaştırılmaktadır. Tüm bunlardan da İktidarın ırkçı ve eril dili sorumludur" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan'ın ABD'deki ırkçı saldırıya tepki gösterirken kendi ülkesinde Kürtleri katlettiği vurgulanan açıklama, şöyle devam etti: "Biz Kürtler barış ve demokrasi mücadelesinin direnişle kazanılacağını buradan bir kez daha haykırırken, Direnerek ve mücadele ederek demokrasi mücadelemizi taçlandıracağımıza söz veriyoruz."