30 Eylül 2024 Pazartesi

DBP: 33 düş yolcusunun düşlerini gerçeğe dönüştüreceğiz

Suruç katliamına ilişkin açıklama yapan DBP, "Türkiye tarihinin karanlık katliamlarından biri olan bu katliamı lanetlerken, gençlerimizin düşlerini gerçeğe dönüştüreceğimizi bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Suruç katliamının 5. yılına ilişkin açıklama yaptı.

5 yıl önce Suruç'ta IŞİD'in bombalı saldırısında 33 kişinin katledildiği ifade edilen açıklamada, "'Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' şiarıyla yola çıkan sosyalist gençler, kendi küllerinden yeniden yaratılan Kobanê'de çocuklara oyuncak dağıtmak ve oyun parkı yapmak için gidiyorlardı. İnsani bir talebin iktidar yandaşı çeteler tarafından kanlı bir katliamla sonlandırılması tarihimizin sayfalarına düşen karanlık anlardan biri olmuştur" denildi.

7 Haziran seçimlerinde halk desteğiyle çıkan HDP şahsında Kürt ve Türkiye halklarına karşı oluşturmak istenilen geriletme, korkutma politikalarının bir sonucu olarak önce Suruç katliamını, arkasından ise Ankara Gar katliamının gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, "Her iki katliamda iktidarın taşeronları tarafından yapılmış planlı katliamlardır. Beş yıldır davanın sonuçlandırılmaması, halktan kaçırılmak istenmesi, cezasızlık ile bitirilmek istenmesi de tüm bu katliamların kimlerin eliyle gerçekleştirildiğini bizlere göstermektedir" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Faşizmin tüm ülkeyi çepeçevre sarmalayıp, karanlık girdabında boğmak istediği böylesi bir dönemde bizler dayanışmanın umuduyla aydınlık günleri yaratacağımızı, bu katliamı yapanlardan er veya geç hesap soracağımızı ve katillerin peşini bırakmayacağımızı belirtiyoruz.

"Adalet ve hukukun gasp edildiği, özgürlüğün kısıtlandığı, birlikte yaşama ve insanlık değerlerine ait ne varsa savaş açıldığı böylesi bir süreçte düş yolcularının hayallerini gerçekleştirmek için biz geride kalanlar hiçbir düşün yarım kalmayacağını, bizler tarafından tamamlanması için dayanışma ağlarımızı büyüterek başaracağımızı belirtiyoruz.

"Türkiye tarihinin karanlık katliamlarından biri olan bu katliamı lanetlerken, gençlerimizin düşlerini gerçeğe dönüştüreceğimizi bir kez daha yineliyoruz."