7 Ekim 2024 Pazartesi

DBP: 33 düş yolcusunu saygıyla anıyoruz

Suruç katliamının yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan DBP, "Kobanê halkları ile dayanışmanın sembolü olan ve katliamda yaşamını yitiren 33 yoldaşımızı saygı ve minnet ile anıyor, anılarına bağlılığımızı yineliyoruz" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Suruç katliamının 6. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Öfkemiz ve acımızda büyüktür. IŞİD zihniyeti tarafından yakılan bir kentin yeniden inşası için gelen yoldaşlarımız katledilmişlerdir. Buna zemin hazırlayanlar 5 Haziran'da Amed'te, İstasyon meydanında patlatılan bombayla katledilen canlarımızın katilleridirler. 5 Haziran'a göz yumanlar Suruç'ta katliamın talimatını verenlerdir. 6 yıldır aydınlatılmayan ve korunan Suruç katliamı sonrasında 10 Ekim'de Ankara Gar katliamına zemin hazırlamıştır. Birbiri ile bağlantılı bu katliamlar silsilesi AKP-MHP iktidarının yürüttüğü politikalarının bir sonucudur" denildi.

Bu ülkede gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan tüm katliamlardan devletin sorumlu olduğunu belirten DBP, "AKP-MHP iktidarının hegemonik politikaları can almaya devam etmektedir. Her gün sınır içinden ve sınır dışından ölüm haberleri gelmektedir. Barışçıl, demokratik bir siyaset yerine saldırı ve işgal siyasetini yürütmesinden kaynaklıdır. Bu iktidarın Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren etnik, mezhepçi ve yeni Osmanlıcılık hayallerinden vazgeçmeli, savaşı, kaosu besleyen politikalardan uzak durmalıdır. Karanlık hesaplar ve hevesler uğruna insanlarımızın, canlarımızın, çocuklarımızın katledilmesine seyirci kalmayacağız. IŞİD ve onun yan versiyonlarına davetiye çıkaran, onlarla kol kola görüntüler verenler tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir" dilye kaydetti.

DBP açıklamanın devamında şu ifadelerelere verdi: "Düş yolcularının inşa için çıktıkları topraklarda halklar bugün daha umutlu ve geleceklerinden daha eminler. Öfkemiz büyük ama tesellimiz de büyük. Bir yanımız eksik ama daha umutluyuz. Çünkü canlarımızın çıktıkları bu yolda Rojava'da kadın özgürlükçü, ekolojik ve demokratik paradigma temelinde bir devrim adım adım gerçekleşiyor. Rojava topraklarında yaşayan halklar, işgalci zihniyetin tüm saldırılarına rağmen gerçekleştirilen bu devrime sahip çıkıyorlar. Ortadoğu'da yaratılmak istenilen kaos ve kriz sürecine karşılık Rojava'da demokratik ulus temelinde alternatif bir yaşam işleniyor. Düş yolcularının hayalleri birer birer gerçekleşiyor. Bizlerde gerçeğe dönüşen bu hayallere sahip çıkarak, katliamda yaşamını yitirenlere bağlılığımızı her gün yeniden göstereceğiz. Kobanê halkları ile dayanışmanın sembolü olan ve katliamda yaşamını yitiren 33 yoldaşımızı saygı ve minnet ile anıyor, anılarına bağlılığımızı yineliyoruz."