30 Eylül 2024 Pazartesi

'Davamız mahşere kalmayacak'

Katledilen 33 canı anan HDP Sancaktepe İlçe Örgütü, onları unutmayacaklarının sözünü yineledi. Burada konuşan İl Eşbaşkanı Birol, insan katletmeyi seyretmekten zevk alan bir güruh tarafından katliamın gerçekleştiğinin altını çizdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sancaktepe İlçe Örgütü, katledilen 33 canı ölümsüzlüğünün 29. yılında andı. "93'ten bu güne Madımak yanıyor. Unutmayacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde ilk olarak İl Eşbaşkanı İlknur Birol söz aldı.

"İnsan katletmeyi  seyretmekten zevk alan bir ırkçı, nefret saçan bir güruh canlarımızı katletti. Seyrettiler; her seyirlik bu toplumun birlikte yaşama, bir birbirine saygı gösterme, birbiriyle bir olma duygusun zedeleyen anlardır" diyen Birol, her seyretme eyleminin bu zengin toplumun en küçük hücrelerine kadar yayılmasını isteyen iktidar erklerini keyiflendiren şeyler olduğunu da ekledi. 

Basın metnini ise ilçe yöneticisi Olgun Senemoğlu okudu. Katliamın nasıl yaşandığını hatırlatan Senemoğlu, katliam zihniyetinin bugün de sürdüğünü belirtti. "Artık mızrak çuvala sığmamaya başlamıştır" diyen Senemoğlu, "Savaş politikalarının  ekonomik ve siyasi iflaslarının  faturasını halka fatura etmeye  çalışanlara karşı  birlikte mücadeleyi bayrağımızı yükseltmektir. Katliamlara,  baskı ve asimilasyona karşı, halklarımızı yoksulluğa ve sefalete teslim eden bozuk düzene karşı,Kürt halkının tüm  kazanımlarını tehdit eden saldırılarına  karşı, kadın katliamlarına, çocuk istismarına, tacize ve tecavüze karşı, doğa talanına ve yaşam alanlarımızın  yok edilmesine karşı, tecrite, infaz yakmalara ve ölümlere karşı birliğimizi, dayanışmamızı büyütelim" dedi. 

Alevilerin taleplerini sıralayan Senemoğlu, "Biz de bir kez daha haykırıyoruz:
Sözümüz var Sivas'ta ateşte semaha duranlara Madımak'taki yakılan 33 canımıza, Pir Sultan'a  Seyit Rıza'ya  Denizlere, Mahirlere, Mazlumlara, İbrahimlere, Taybet anaya sözümüz var katillerden ve onları koruyan düzenden hesap soracağız.  Davamız mahşere kalmayacak, hesabını soracağız" ifadelerini kullandı. 

Eylem, "Sivasın ışığı sönmeyecek", "Sivasın hesabını soracağız", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganlarıyla sona erdi.