25 Eylül 2024 Çarşamba

'Darbe operasyonlarının hepsini boşa düşüreceğiz'

ESP'ye dönük siyasi soykırım operasyonuna tepki gösteren Tülay Hatimoğulları ve Ertuğrul Kürkçü, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını isteyerek, darbe operasyonlarını direnerek boşa düşüreceklerinin altını çizdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) Avrupa'daki seçim çalışmaları kapsamında Almanya'nın Köln kentinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve milletvekili Tülay Hatimoğulları, buradaki Türk Konsolosluğu önünde Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) dönük siyasi soykırım operasyonuna tepki gösterdi.

HATİMOĞULLARI: HİÇBİR OPERASYON BİZİ YILDIRMAYACAK
ESP'ye dönük gözaltı saldırısının geniş kapsamlı bir operasyon olduğuna dikkat çeken Tülay Hatimoğulları, aynı hafta içerisinde HDP ve Yeşil Sol Parti çalışanlarına, avukat, gazeteci ve sanatçılara dönük operasyonlar gerçekleştirildiğini hatırlattı. Bu operasyonları AKP iktidarının seçime dönük darbe operasyonları olarak gördüklerini ifade eden Hatimoğulları, "Şu bilinsin ki, hiçbir operasyon bizi yolumuzdan alıkoymayacak. Hiçbir operasyon bizi yıldırmayacak ve 14 Mayıs seçimlerine dönük yapılan bu darbe operasyonlarının hepsini boşa düşüreceğiz. 14 Mayıs'tan büyük bir zaferle çıkacağız" ifadelerini kullandı. Hatimoğulları, gözaltındaki ve tutsak edilen yoldaşlarını alana kadar mücadeleyi devam ettireceklerinin de altını çizdi.

KÜRKÇÜ: DİRENDİKÇE KAZANACAĞIZ
HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise, gözaltındaki yoldaşlarının derhal serbest bırakılmasını isteyerek, "Şöyle ya da böyle bütün yoldaşlarımızı ayın 15'inde alıp sokaklara döneceğiz. Direneceğiz, direndikçe kazanacağız. Direnmek yaşamaktır" ifadelerini kullandı.