21 Eylül 2024 Cumartesi

DAKAP: 8 Mart direniş ruhuyla karşılayacağız

8 Mart'ı direniş ruhuyla karşılayacaklarını duyuran DAKAP, eylem takvimini açıkladı. 

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin Diyarbakır'da yapacakları programı basın toplantısı ile duyurdu.

Kadınlar adına basın metnini DAKAP Sözcüsü ve 8 Mart tertip komitesi üyesi Fatma Yıldızhan okudu. 8 Mart'ı direniş ruhuyla karşılayacaklarını ifade eden Yıldızhan, "8 Mart'ı, kadın mücadele tarihine miras bırakan 1857 yılının direnişçi kadınları, enternasyonal dayanışmanın faşist iktidarları yıkacak güce sahip olduğunu bugünlere taşıdı. Bizler de bunu çoğaltarak erkek egemen zihniyete karşı mücadele alanlarımızdan olan 8 Mart'ı, yaşamın her alanında tarihsel hakikatine layık bir şekilde yaşatacağımızı vurguluyoruz. 8 Mart alanlarında zılgıtlarımızla, umutla, cesaret ve inançla isyanımızı yükseltme sözünü vererek dünyanın tüm kadınlarını selamlıyoruz. 21. Yüzyılda, biz kadınlar mücadelemizi kazanıma dönüştürme sorumluluğuyla tüm saldırılara karşı; Kadın kırımı, toplumun ve yaşamın kırımıdır diyoruz; Kadınların özgürlük mücadelesinin, iktidar odaklarının korku kaynağı haline geldiği 2021 yılı, sistemin kırım politikalarından beslendiği bir yıl olmuştur" dedi.

Yıldızhan DAKAP'ın 8 Mart programını şöyle açıkladı: 
 
DAKAP'ın 8 Mart programı şu şekilde:
🔹 "1 Mart'ta Ulu Cami önünde yöresel elbiselerle start verilecek ve sonrasında tutsak kadınlara kart gönderilecek.
🔹 5 Mart'ta Kayıp Yakınlarının Koşuyolu'ndaki ‘Kayıplar bulunsun failler yargılansın' eylemine katılım sağlanacak. 
🔹 5 Mart'ta Sanat Sokağında broşür dağıtımı yapılacak.
🔹 DAKP bileşenleri olarak 8 Mart haftası boyunca her gün bir kurum olmak üzere Adalet Nöbetindeki annelere ziyaret gerçekleştirilecek.
🔹 8 Mart haftası boyunca; 8 mart Miting çağrısı için her kurum ve ilçelerde broşür dağıtımı yapılacak.
🔹 8 Mart'ta İstasyon Meydanında 8 Mart Mitingi gerçekleştirilecek."