8 Ekim 2024 Salı

Daha önce ırkçı saldırıya uğrayan aile katledildi

Konya'da Kürt aileye ırkçı saldırıda bulunan; tutuklandıktan sonra kısa sürede tahliye edilen ve haklarında devlet koruması kararı çıkarılan ırkçı saldırganlar Kürt aileyi katletti.

Konya'nın Meram ilçesinde 12 Mayıs günü 60 kişilik ırkçı grubun saldırdığı Kürt ailenin evleri bugün ırkçı grup tarafından basıldı. Irkçı saldırganlar silahlı saldırının ardından evi ateşe vererek Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu'nu katletti.

Katliamı İHD Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin, sosyal medya hesabında duyurdu, "İHD olarak olayın takibindeydik. Çok üzgünüz.." dedi.

DEVLET KORUMASI ALTINDA IRKÇI KATLİAM
Konya'nın Meram ilçesinde 12 Mayıs günü 60 kişilik ırkçı bir grup Karslı Dedeoğlu ailesine, "Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız" diyerek saldırmıştı. Bıçak, taş ve sopalarla gerçekleştirilen saldırıda Metin Dedeoğulları beyin kanaması geçirmiş, diğer aile üyeleri ise ağır yaralanmıştı.

Saldırıdan iki gün sonra gözaltına alınan 10 kişinden 6'sı tutuklanmış, Ayşe Keleş ve Şerife Çalık Haziran ayı tutukluluk incelemesinde, Yahya Çalık ve Veli Keleş de Konya 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 9 Temmuz'da yapılan duruşmalı tutukluluk incelemesinde tahliye edilmişti. Mahkeme ırkçı saldırganları tahliye etmekle kalmamış, ırkçı saldırganlara devlet koruması vermişti.

Irkçı saldırganlar, devlet koruması altında bugün Kürt Dedeoğlu ailesinin evini basarak 7 kişiyi katletti.