1 Ekim 2024 Salı

Dağ: Gençlik bir adım geri atmayacak

HDP Gençlik Meclisi üyelerinin tutuklanmasına tepki gösteren HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dağ, bu saldırıların kendilerini mücadeleden alıkoyamayacağının altını çizdi. Dağ iktidarı derhal bu kirli politikalara son vermesi için uyardı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, Gençlik Meclisi üyelerinin tutuklanmasına tepki gösterdi. Gençlik Meclisi’nin kurulduğu günden bu yana onlarca üyelerinin kaçırıldığını, tehdit edildiğini hatırlatan Dağ, ancak mücadeleden geri durmadıkların iktidarın bu yüzden de artık yargıyı kullandığını belirtti.

HDP Gençlik Meclisi çatısı altında meşru ve demokratik siyaset yürüten, mücadele eden, temsiliyetleri sokaktan meclise kadar taşınan gençlerin bu saldırılar karşısında yılmayacağının altını çizen Dağ, "Egemenlerin bizleri mücadeleden alıkoymak için dayattığı ve şiddetle sürdürdüğü yoz yaşam, bağımlılık ve ajanlaşmaya karşı özgür ve demokratik bir gelecek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler gücümüzü tarihimizden, halktan, toplumdan ve örgütlü bütün gençlik hareketlerinden alıyoruz. AKP-MHP ittifakının saldırıları karşısında geri adım atmayacağız! Tutuklanan Gençlik Meclisi üyesi arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, gençler üzerinden yürütülen bu kirli politikalara bir an önce son verilmelidir" dedi.