23 Eylül 2024 Pazartesi

DAD: Karabudan ve Işık serbest bırakılsın

Demokratik Alevi Derneği, gözaltına alınan Ankara Şube Eşbaşkanı Mustafa Karabudak ile DAD Genel Sekreteri Murat Işık için basın toplantısı yaptı.
Demokratik Alevi Derneği (DAD), gözaltına alınan Ankara Şube Eşbaşkanı Mustafa Karabudak ile hakkında gözaltı kararı bulunan DAD Genel Sekreteri Murat Işık için basın açıklaması yaptı.
 
Toplantıya HDP Ankara İl Eşbaşkanı Hüseyin Gevher, Ana Fatma Cemevi Eşbaşkanı Hasan Altun ile Alınteri gazetesinden Nazife Çamalan katıldı.
 
Açıklamayı okuyan DAD Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Fırat, "Hakikat aşkı ile gayret edenlerin zulme uğradığı günlerden geçiyoruz" diyerek insan hakları mücadelesi veren kurumların baskıya uğradığını söyledi.
 
'ÜLKEMİZDE ADETA SAVAŞ KOŞULLARI YAŞANMAKTA'
 
Fırat, "Zulme karşı duranların soruşturmaya, sürgüne, gözaltına uğradığı, cezaevlerine atıldığı bilinmektedir. Hak ve adaleti dillendiren susturulmaya çalışıldığı uygulamalar son günlerde giderek artmaktadır" diye kaydetti.
 
Özellikle seçimlerin yaklaşması ile beraber mevcut hükümetin bu baskılarını arttırması, adalet isteyenlerin hedef göstermesi kaybetmenin korkusu olduğunu ifade eden Fırat, "Bizler biliyoruz ki korkunun ecele faydası yoktur. Ülkemizde adeta savaş koşulları yaşanmaktadır. Yasal olarak OHAL kaldırılsa da uygulamaları kalıcı hâle gelmiştir" diye konuştu.
 
Ankara'da 18 Mart günü yapılan baskında aralarında DAD Ankara Şube eşbaşkanı Mustafa Karabudak ve DAD Eş Genel Sekreteri Murat Işık'ın gözaltına alındığını söyleyen Fırat, "Canlarımıza ve kurumlarımıza yönelik baskılara derhal son verilsin. Bütün kamuoyuna seslenerek diyoruz ki 'susmayın sustukça sıra size gelecektir'" dedi.
 
Ardından söz alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Onur Şahin ise gözaltıları kınayarak DAD ile bir arada olduklarını ifade etti.
 
Dersim'de bulunan DAD Genel Merkezi de bir açıklama yaparak, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.