28 Eylül 2024 Cumartesi

Dêrik'te halklar tecrite karşı sokaklara çıktı

Binlerce kişi Dêrik kentinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için alanlara çıktı. Halk, "Önder Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması krizleri sonlandıracak" dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'dan Mart 2021'den bu yana haber alınamamasına ilişkin Kuzey ve Doğu Suriye'nin Dêrik kentinde halk yürüyüş düzenledi.

Girkê Legê, Til Koçer, Çilaxa ve Dêrik'ten halklar ve birçok örgütün katıldığı eylemde "Önder Öcalan'a özgürlük ve adalet" yazılı pankart taşındı.

Özgürlük Meydanı'na yapılan yürüyüşün ardından açıklama yapan PYD Genel Meclis üyesi Zeyneb Mûrad, Türk devletinin PKK Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ağırlaştırarak Kürt özgürlük mücadelesini bitirmeye çalıştığını kaydetti.

Halkların direnişiyle bu planın boşa çıkarılacağını belirten Zeyneb Mûrad, "Önder Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması krizleri sonlandıracak" dedi. Zeyneb Mûrad, konuşmasının sonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın davasına ilişkin CPT'nin tutumunu kınayarak, tecrit karşısındaki insani rolünü oynamadığını söyledi.

Dêrik ilçe Meclisi Eş Başkanı Mihemed Ebdurehîm ise konuşma yaparak Kuzey ve Doğu Suriye halkının PKK önderi Abdullah Öcalan'a bağlılığını ifade vurguladı. Ebdurehîm, işgalci Türk devletinin hukuk dışı uygulamalarına dikkat çekti, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün halkların özgürlüğü olduğunu söyledi.

Eylem sloganlarla sona erdi.