1 Ekim 2024 Salı

Cüneyt Özdemir Erdoğan'ın izinde: Affedersiniz HDP

Gazeteci Cüneyt Özdemir, AKP yandaşlığını savunurken, HDP'ye hakaret etti. Özdemir, "AK Parti yandaşlığı mı? Evet. CHP yandaşlığı yok mu, İYİ Parti yandaşlığı yok mu? Affedersin HDP yandaşlığı yok mu?" dedi. Özdemir söyleşide, ayrıca şarap ve rakıyı "fermante üzüm suyu", "malum içki, anasonlu içki" şeklinde kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 Ağustos 2014'te Ermenileri aşağılamak için kullandığı "Affedersiniz Ermeni" söyleminin bir benzeri, AKP yandaşlığına doğru kayan gazeteci Cüneyt Özdemir, HDP için kullandı.

HaberTürk'ten Kübra Par'ın "Açık ve Net" programında soruları yanıtlayan Özdemir, "AK Parti yandaşlığı mı? Evet. CHP yandaşlığı yok mu, İYİ Parti yandaşlığı yok mu? Afedersin HDP yandaşlığı yok mu? Yandaşlıksa..." dedi.

Kübra Par'ın "Politik olarak değişti mi Cüneyt Özdemir? Eskiden muhaliftin şimdi yandaşsın, neden? İktidara yaranmaya çalışıyor Cüneyt Özdemir" sorusuna Özdemir, şu yanıtı verdi:

"Hep yargılar. Bunlar hep bize giydirilmeye çalışılan gömlekler. O insanın baktığı şeyleri söylediğim için ben muhalif olmam ya da bir insanın beğendiği şeyleri söylediğim için ben onun taraftarı da olmam. Yandaşlık diyoruz neyin yandaşlığı, AK Parti yandaşlığı mı? Evet. CHP yandaşlığı yok mu, İYİ Parti yandaşlığı yok mu? Affedersin HDP yandaşlığı yok mu? Yandaşlıksa. Bütün yandaşlık ihalesi AK Parti'ye devredilmiş durumda. Ben bakıyorum diğer partilere onlar demokrat oluyor AK Parti'yi destekleyenler yandaş oluyor. 

Yandaşlık bende şöyle, ceketini çıkarıyor musun, aklını emanet ediyor musun o zaman sen yandaş olursun. Ha o bir tarikat olur bütün aklını, beynini emanet edersin, o bir siyasi parti olur, o bir siyasi görüş olur. Bu hayatı ben, 'acaba senin arkadaşın ne düşünür' diye yaşamıyorum açıkçası ya da birisi sosyal medyadan benim söylediğim cümleden sonra bana ne hakaret eder, ben de o hakaretten sonra başıma ne gelir, ne der diye yaşamıyorum."

ŞARAP FERMANTE ÜZÜM SUYU, RAKI MALUM İÇKİ OLDU
Özdemir, konuşmanın devamında içki çeşitleriyle ilgili de açık açık konuşmaması dikkat çekti. Par'ın "Rakı bardağı gösteren Atatürkçülere epey bir giydirmişsin tabir-i caizse" sorusuna TRÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e gönderme yaparak Özdemir, "İsim vermeyeyim Ebubekir beyi kızdırmayalım şimdi" dedi. Özdemir, rakı için, "malum içki, anasonlu içki", şarap içinse "fermante uzum suyu" ifadelerini kullandı.

Özdemir'in yanıtı şöyle "Böyle bir şey olabilir. İki saçmalığı söyledim, cümlenin bir kesimini alıyorsun. Dedim ki, 'oğlumla, ailemizle gittik, oturduk balıkçıya. Eşimde bir fotoğrafımızı çekti, masanın üzerinde balık vs var. Oğlum 8 yaşında olduğu için su içiyor ben de su içiyorum bir de fermante üzüm suyu koymuş o da bitmiş ama bir yudum almışım kalmamış. İnstagrama koydum fotoyu, altında isim vermeyeyim Ebubekir beyi kızdırmayalım şimdi, 'işte  sen şey masasında onu aşağı sark, o malum içkiyi, anasonlu içkiyi masanın altına mı sakladın. ooo bilmem ne.'"