22 Eylül 2024 Pazar

Cumartesi Anneleri: Kayıplarımızdan vazgeçmeme kararlılığımızı büyüteceğiz

979. hafta eylemini gerçekleştiren Cumartesi Anneleri, "Yeni yılda kayıplarımızdan vazgeçmeme kararlılığımızı, onlara ulaşma umudumuzu büyüteceğiz. İyiliğe, umuda, hakikate ve adalete dair duyulması, bilinmesi gerekenleri anlatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumartesi Anneleri 979. hafta eyleminde bir kez daha ellerinde gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları ve karanfillerle Galatasaray Meydanı önündeydi.

Basın açıklamasını okuyan Zeynep Yıldız, herkes yılbaşı hazırlıklarıyla meşgulken, 979. kez Galatasaray Meydanındaki bariyerlerin önünde olduklarını söyledi.

AYM kararlarına rağmen Galatasaray'daki kısıtlamaların biçim değiştirerek sürdüğüne işaret eden Yıldız, şöyle devam etti: "2023 yılı, bizim için engellemeler, gözaltılar ve yargılanmalarla dolu bir yıl oldu. Anayasa'nın, hukukun yok hükmünde olduğu gerçeğini defalarca tecrübe ettik. İktidar, gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetlerinin açığa çıkarılması, suçun fail ve sorumlularının cezalandırılması görevini yerine getirmedi. İnkar ve cezasızlıkta ısrar etti. Kısacası hukukun üstünlüğünün erozyona uğradığı, yargının intikamcı siyasi niyetlere araç edildiği ve hukuk sisteminde ağır tahribatın meydana geldiği bir yılı geride bırakıyoruz."

Yeni yılda hukukun sağlanması ve insan hakları ihlallerinin durdurulması için sorumluluk almayı sürdüreceklerini ifade eden Yıldız, şu ifadeleri kullandı: "Yeni yılda kayıplarımızdan vazgeçmeme kararlılığımızı, onlara ulaşma umudumuzu büyüteceğiz. İyiliğe, umuda, hakikate ve adalete dair duyulması, bilinmesi gerekenleri anlatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Savaşla, ölümle, diğer devletlerin suskunluğunun fail devletleri daha da cesaretlendirdiği insanlık suçlarıyla geride bıraktığımız yılın yerine yaşamla, barışla devam edecek yeni yıllar temennimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. 2024'ün, umudu, direnci, dayanışmayı büyüttüğümüz bir yıl olmasını diliyoruz."