23 Eylül 2024 Pazartesi

Cumartesi Anneleri için imza kampanyası

Uluslararası Af Örgütü, Cumartesi Annelerine yönelik Galatasaray Meydanı yasağı ve işkenceli gözaltıların derhal sonlanması için bir imza kampanyası başlattı. Kampanyanın imza metninde Bakan Yerlikaya'nın yaşananların sonlanması için talimat verme çağrısı yapıldı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için Cumartesi Annelerinin mücadelesi sürüyor. 700. hafta açıklamasına yönelik polis saldırısı sonrası kayıp yakınlarına haftalardır, gözaltında kaybedilenleri buluşma ve hafıza mekanı Galatasaray Meydanı yasak.

Yasakları yok sayarak 29 haftadır Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini Galatasaray Meydanında soruyor. Her eyleme polis saldırıyor, kayıp yakınları işkenceyle gözaltına alınıyor.

Uluslararası Af Örgütü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın polis işkencesini sonlandırması için imza kampanyası başlattı. Kampanyanın imza metninde Yerlikaya'ya şu çağrı yapıldı: "Sizi polisin Cumartesi Anneleri/İnsanları ve diğer barışçıl protestocuların Galatasaray Meydanında toplanmalarına izin vermesini sağlamak üzere yetkinizi kullanmaya çağırıyorum. Polis, aşırı güç kullanımına ve keyfi gözaltı ve alıkonulmaya maruz kalma kaygısı taşımadan barışçıl toplanma özgürlüğü haklarını kullanabilmeleri için barışçıl protestocuları korumalıdır. Aynı zamanda sizi, yukarıda anılan Anayasa Mahkemesi kararları doğrultusunda, Beyoğlu Kaymakamlığına Galatasaray Meydanındaki yasağı kaldırma ve toplanmalara yeni yasaklar getirmekten kaçınma talimatı vermeye çağırıyorum. Saygılarımla."

Kampanyayı imzalamak için tıklayınız.