23 Eylül 2024 Pazartesi

Cumartesi Anneleri 970. haftası için Galatasaray'a çıktı

Galatasaray Meydanından vazgeçmeyen kayıp yakınları 970 hafta eyleminde de işkenceyle gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri, 970 hafta açıklamasında bir kez daha Galatasaray Meydanına çıktı.

Gözaltında kayıplarla buluşma ve hafıza mekanı Galatasaray Meydanı, 700. hafta açıklamasına polis saldırısı sonrası ailelere yasaklandı. Anayasa Mahkemesinin yasak kararı hakkında verdiği 2 ihlal kararına rağmen ailelerin meydana çıkması engelleniyor.

Kayıp yakınlarına bu hafta da çok sayıda insan destek verdi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu ve HEDEP Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Musa Piroğlu eyleme katıldı.

Ellerinde karanfillerle meydana yürüyen kayıp yakınları, Beyoğlu Kaymakamlığının "yasak" kararı gerekçe gösterilerek polis tarafından engellendi.

Kayıp yakınları abluka içinde darp edilirken, gazeteciler de polis tarafından darp edilerek uzaklaştırıldı.

Öte yandan abluka içinde kalan HEDEP Milletvekili Kezban Konukçu da darp edilerek zorla abluka dışına itildi. Duruma tepki gösteren Konukçu, "Ben orada sadece insanlar işkence görmeden gözaltına alınsın diye olayları kayıt altına alırken zorla, itekleyerek beni abluka dışına çıkarttılar. Milletvekili olarak dokunulmazlığım olduğu halde böyle bir hakkımın olmadığını, kendilerinin dokunulmazlığı olduğunu söylediler. Yine 6 tane kelepçe mi taktılar insanlara, işkence mi yaptılar insanlara ben şuanda bilmiyorum" dedi.

Gözaltına alınanlar saatler sonra üç farklı hastaneden serbest bırakıldı.