24 Eylül 2024 Salı

Cumartesi Anneleri 962'nci hafta: Annelerimize sözümüz var

Cumartesi Anneleri'nin 962'nci hafta buluşmasına da saldıran polis, kayıp yakınlarının meydana çıkmasına engel olamadı. Besna Tosun, "Biz bu çiçekleri atmayalım diye burada yüzlerce polis var. Ama biz de buradayız. Bu inadı, bu ısrarı, bu mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumartesi Anneleri 962'nci hafta eyleminde Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iki ayrı "hak ihlali" kararına rağmen bir kez daha engellendi. Galatasaray Meydanı'nda doğru yürüyüşe geçen Cumartesi Anneleri, İstiklal Caddesi'nde polis ablukasına alınarak Beyoğlu Kaymakamlığı'nın "yasaklama kararı" gerekçesiyle plastik kelepçelerle gözaltına alındı. Basın emekçileri de zor kullanılarak alandan uzaklaştırıldı.

Öte yandan kayıp yakınlarından Besna Tosun ve Maside Ocak ellerinde karanfillerle meydana geldi. Burada konuşan Besna Tosun, "Biz bu çiçekleri atmayalım diye burada yüzlerce polis var. Ama biz de buradayız. Bu inadı, bu ısrarı, bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sizin yasaklarınız, baskılarınız, şiddetiniz bizim kayıplarımızı arama mücadelemizin önünde engel olamayacak. Buradayız, burada olmaya, kayıplarımızı aramaya, adalet talep etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Maside Ocak ise "Annelerimize sözümüz var. Bu meydan kayıplarımızla buluşma meydanımız. Bu meydan acılarımızı, özlemimizi ve taleplerimizi duyurmaya çalıştığımız meydan. AYM kararına uyulmasını istiyoruz" dedi.

Ardından Galatasaray Meydanı'na çıkan üç kayıp yakını da gözaltına alındı.