24 Eylül 2024 Salı

Covid-19 sebebiyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri Çapa'da anılacak

İstanbul Tabip Odası, 1 Nisan Covid-19 Sebebiyle Hayatını Kaybeden Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü dolayısıyla İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) ana girişi önünde yapacağı anmaya tüm sağlık emekçilerini davet etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 72. Büyük Kongresi'nde Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun hayatını kaybettiği gün olan 1 Nisan'ı Covid-19 Sebebiyle Hayatını Kaybeden Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü ilan etti. Gün dolayısıyla İstanbul Tabip Odası, Dr. Cemil Taşçıoğlu şahsında Covid-19 sebebiyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerini anacak.

İstanbul Tabip Odası anmaya ilişkin yaptığı duyuruda "Covid-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sürecinde yaşamını yitiren değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu pandemiyle mücadele eden tüm hekim ve sağlık çalışanları için bir simge isim haline gelmiştir" denildi.

1 Nisan saat 12.30'da İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) ana girişi önünde yapılacak anmaya tüm sağlık emekçilerini davet eden İstanbul Tabip Odası, "Pandemi sürecinde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını sevgi, özlem ve minnetle anıyor, anma etkinliğine katılımınızı bekliyoruz" denildi.