8 Ekim 2024 Salı

Çorlu'da Konya katliamı protesto edildi

Konya'da Dedeoğlu ailesinin ırkçı saldırılar sonucu katledilmesi Çorlu'da HDP Tekirdağ İl Örgütü tarafından protesto edildi.

HDP Tekirdağ İl Örgütü, Konya'da Dedeoğlu ailesinin ırkçı saldırılar sonucu katledilmesi Çorlu'da protesto edildi.

Çorlu Heykel Meydanı'nda gerçekleşen eylemde "Ortak yaşam için, ırkçılığa geçit yok" yazılı pankart açıldı. Dev Tekstil, TİP ve EMEP'in de destek verdiği eylemde "Yaşasın halkların kardeşliği", "Kahrolsun faşizm", "Bijî bratiya gelan" sloganları atıldı.

Eylemde yapılan açıklamada, Kürtlere yönelik saldırıların yoğunlaşmasının sebebinin AKP-MHP iktidarının düşmanlaştırıcı ve ayrıştırıcı politikalarının sonucu olduğu vurgulandı. Deniz Poyraz'ın katledilmesi, Marmaris ilçe binasına saldırılar, birçok ilde Kürt tarım işçilerine yönelik linç girişimleri ve Konya'daki Kürt ailenin katledilmesinin hukuki ve siyasi sorumlusunun AKP-MHP iktidarı olduğu belirtildi.

Ekonomik kriz ve işsizlik gibi sorunları gündemde tutmamak için de kullanılan ve algı değiştirilmeye çalışılan bu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dil ve nefret söylemleri basın, medya yoluyla her gün planlı bir şekilde işlendiği ifade edilen açıklamada "Bin yıllık kardeşlikten bahsedip, burada tek Kürt kalmayacak anlayışına, iktidarın kutuplaştırıcı dili ve tavrı nedeni ile bu aşamaya gelindi. Unutmayalım ki ırkçılık, ayrımcılık ve faşizm yangınların en tehlikesidir. Tüm ülkeyi hatta dünyayı yakabilir. Kahrolsun ırkçılık, ayrımcılık" diye kaydedildi.