23 Eylül 2024 Pazartesi

Çorlu'da Belediye-İş, işçileri sattı

Çorlu Belediyesi'nde grev kararı alan işçilere dönük yönetim baskısı devam ediyor. ETHA'ya konuşan işçiler, sendika temsilcilerinin yönetimle işbirliği yaparak işçilerin grev iradesini kırmaya dönük hareket ettiğini vurguladı.

Tekirdağ'a bağlı CHP'li Çorlu Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasıyla grev kararı alan işçilere belediye yönetimi ve sarı sendika baskısı devam ediyor. İşçiler, örgütlü oldukları Belediye-İş Sendikası'nın belediye yönetimiyle kapalı kapılar ardında işbirliği yaparak işçilerin grev kararını tanımadığını ve referanduma gidildiğini aktardı.

ETHA'ya konuşan işçiler, baskı ve tehditlerle bir grup işçiye greve katılmak istemediğine dair kağıt imzalatan belediye yönetiminin, sendika yöneticileriyle yaptığı görüşmede zorla imzalattığı kağıtları göstererek işçilerin greve gitmek istemediğini iddia etti. Yapılan tehditlerin çoğuna şahit olan sendika temsilcileri, belediye yönetimine herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, görüşme sonrası işçilere attığı mesajla grev kırıcılığa devam etti. Grev kararının "bireysel" olduğunu iddia eden Özçelik, belediyenin işçilerin "kırmızı çizgi" olarak nitelediği 40 saat haftalık çalışma saatini dışarıda bırakarak kısıtlı iyileştirmelerle yeniden bir teklif sunacağını söyledi. Sendikanın tavrını eleştiren işçilere dönük, "Herkes çamur atmak için konuşmasın. Bu çoğu insanın cesaret etmediği demokrasidir" diyen Özçelik, işçileri grev için referanduma gitmeye çağırarak işçilerin başlangıçta sunduğu iradeyi de tanımadı.

Sendikanın yöneticilerle işbirliğine tepki gösteren işçiler, sendika temsilcilerinin istifasını istedi. Sendikanın işçileri satmaya dönük anlayışının uzun zamandır devam ettiğini kaydeden işçiler, işçilerin kararlı duruşu sayesinde grev kararı alındığını söyledi. İşçiler, süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın işçilerin ilk defa bu kadar birlik içerisinde olduğunu vurgulayarak, bunun bir kazanım olduğunu kaydetti.