25 Eylül 2024 Çarşamba

Çok sayıda ilde gözaltı operasyonları

Seçimlere sayılı günler kala Urfa, Şırnak, Kocaeli ve Adana merkezli soruşturmalarla çok sayıda kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala iktidar yargı eliyle siyasi soykırım operasyonlarına hız verdi. Urfa, Şırnak, Kocaeli ve Adana merkezli soruşturmalar kapsamında çok sayıda ilde onlarca kişi gözaltına alındı.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Batman, Mersin, Konya, Antalya, Bitlis ve İstanbul'da yapılan ev baskınlarında 11 kişi gözaltına alındı.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde yapılan ev baskınlarında da çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında ise Silopi ilçesine bağlı Nur, Barbaros ve Cumhuriyet mahallelerinde bazı evlere polislerce baskınlar düzenlendi. Evlerde yapılan aramaların ardından Mehmet D. Rıdvan D., Özcan K., Umut Ö. ile isimleri öğrenilemeyen çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Gebze'de ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe Başkanı Ömer Y.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi ev baskınlarıyla gözaltına alınarak TEM şubeye götürüldü. Evdeki aramalarda, çok sayıda yayına ve dijital materyale el konulduğu öğrenildi.