23 Eylül 2024 Pazartesi

Çocuk istismarının üstünün örtülmesine izin verilmeyeceği kaydedildi

HDP Hakkari Kadın Meclisi, yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Çocuk istismarlarının üzerinin örtülmek istendiği belirtilen açıklamada, Derecik'te yaşanan çocuk istismarının üstünün örtülmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi ve Derecik ilçesinde yaşanan çocuğa yönelik cinsel saldırı olayına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Hakkari Barış Anneleri ve HDP Hakkari İl Örgütü yöneticileri katıldı.

HDP Hakkari İl binası önünde yapılan açıklama metnini HDP Kadın Meclisi üyesi Selcan Saygı okudu. AKP iktidarının kadının varlığını kabul etmediğini belirten Saygı, "İstanbul Sözleşmesi, sadece kadınları ilgilendiren bir sözleşme değildir. Çocuk istismarına karşı, çocukları koruyan, toplumsal rollerden kurtulmak isteyen herkesin sözleşmesidir. Toplumsal değerleri zedeleyen biz kadınlar değiliz. Toplumsal zedelenmelerin toplumda yer bulmasına izin vermeyen ve vermeyecek olan biz kadınlarız" dedi.

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin boyutlarının her gün arttığını ve daha da vahşileştiğini söyledi. Fesih kararından bir an önce geri adım atılması gerektiğini belirten Saygı, "Şiddetin, tacizin, tecavüzün üstünü kapatmak suça ortak olmaktır. Kadın cinayetleri politiktir. Kadınlar sokaklarda, meydanlarda ve alanlarda yaşamak istediğini haykırmaya devam edecek. İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hakkari'nin Derecik ilçesinde 18 Mayıs'ta 4 yaşındaki bir çocuğun Tacettin G. adlı kişinin cinsel saldırısına uğradığını hatırlatan Saygı, yaşanan olayın ve benzer birçok olayın "kanaat önderlerince" kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Saygı, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Açıklama "Jin, Jiyan, Azadî" sloganları sona erdi.