28 Eylül 2024 Cumartesi

Çocuk doktorundan LGBTİ+ düşmanlığı: Sizin gibiler yüzünden LGBTİ'ler artıyor

Sultangazi Özel Gazi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Muhittin Tekatlı, atipik otizmli erkek çocuğun saçları uzun diye ailesini "Sizin gibiler yüzünden LGBTİ özentiliği artıyor, kız gibi saçlarını uzatmışsınız, utanmıyor musunuz" diye LGBTİ+ düşmanlığı yaptı. Çocuklarını doktorun muayene etmesine izin vermeyen aile, "LGBTİ destekçisi de olabilirim kime ne, suç mu" diye tepki gösterdi. ETHA'ya konuşan aile, Alo 184'ün ilgilenmediğini kaydetti ve Tekatlı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

LGBTİ+'lara yönelik nefret günden güne artıyor. Başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet yetkilileri, siyasi parti temsilerinin LGBTİ+'lara düşman söylemlerinden, LGBTİ+ katliamları/saldırıları davalarında yargının faili aklayan hukuksuzluğundan güç alanlar aleni bir şekilde nefreti körüklüyor.

İstanbul Sultangazi Özel Gazi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Muhittin Tekatlı, atipik otizm hastası bir erkek çocuğun saçları uzun olduğu için ailesini, "LGBTİ'leri özendirmek" ile suçladı ve hakaret etti.

ETHA'ya konuşan çocuğun babası Ulaş Yakan, "LGBTİ olmak suç mu, olsa ne olur" diye tepki gösterdi.

'ÇOCUĞUN SAÇINI KIZ GİBİ UZATMIŞSINIZ'
Öksürük şikayetiyle saat 15.00'te randevu aldıklarını belirten Yakan, şöyle aktardı: "Çocuk Doktoru Muhittin Tekatlı'dan aldı. Sıra gelince eşim içeri giriyor, çocuğum 3 buçuk yaşında. Kapıdan girer girmez doktor eşime 'bu ne çocuğun saçları niye kız gibi uzun, aynı kızlara benzetmişsiniz' diyor. Bir çocuğumuz daha var biz uzun saç seviyoruz diğer çocuğumuzun saçlarını da kestirmedik. Bizim çevremizler de takılır, 'kız gibi çok güzel' derler. Hiç hakaret olarak algılamadık. Eşim de doktor da öyle söylüyor diye düşünmüş, 'hocam evet, uzun saç seviyoruz ondan kestirmedik' demiş.

'SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN LGBTİ ÖZENTİLER ÇOĞALIR'
Bunu demesiyle birlikte doktor başlamış, 'Siz LGBTİ savunucusu musunuz, sizin yüzünüzden, sizin gibiler çocukların saçını uzattığı için ülkede LGBTİ'ler çoğaldı. Erkeklerin saçlarını kız gibi uzatıyorsunuz. Sizin gibiler yüzünden herkes LGBTİ olur, LGBTİ özentiler çoğalır."

'ALO 184 İLGİLENMEDİ'
Eşinin doktorla tartıştıktan sonra "Ben bu doktora çocuğumu muayene ettirmem" dediğini, başhekim ve yönetime şikayette bulunduğunu ancak aldıı yanıtın "ilgileniriz" olduğunu ve 250 lira muayene ücretinin iade edildiğini belirten Yakan, "184'ü aradım, şikayet ettim. Kayıt oluşturduktan yarım saat sonra aradılar, 'özel hastaneye yaptırımımız yok; özel hastanelerde yalnızca hijyeni ya da doktorun diploması sahte mi değil mi ona bakıyoruz' dediler. Ben hakarete uğruyorum, haksızlığa uğruyorum bu durumda kime başvurmam lazım devlete. Ama ilgilenmiyor. Çocuğuma yapılan şeyden dolayı tepki gösterseydim ne olacaktı" diye  sordu.

'LGBTİ DESTEKÇİSİ DE OLABİLİRİM KİME NE'
Doktor Tekatlı hakkında "hakaret"ten suç duyurusunda bulunacağını, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve Türk Tabipleri Birliği'ne başvuracağını kaydeden Yakan, şunu ekledi: "LGBTİ destekçisi de olabilirim, kime ne? Çocuğum LGBTİ ise aşağılayabilir mi?"