24 Eylül 2024 Salı

CKŞ'li gençler: 'Söz veriyoruz Zîlan'ın düşlerini gerçekleştireceğiz'

CKŞ'li gençler, Rojava devriminin genç öncüsü Zîlan Destan'ı örnek aldıklarını vurguladı, O'nun cesareti ve iradesiyle herkesi etkilediğini belirtti. CKŞ üyeleri, "Zîlan'ın yoldaşlığı bütün gençlerin kalbinde. O'nun yolunun takipçisi olacağız, düşlerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), 13 Haziran'da devrimci görevleri başındayken ölümsüzleşen Zîlan Destan'ı (Elende El Muhammed) anlattı.

Zîlan Destan'ın Rojavalı bir komünist genç kadın olarak önemli görevler üstlendiğine dikkat çeken CKŞ'li gençler, devrimci mücadelelerine Zîlan Destan'ın yolundan devam edeceklerini vurguladı.

'ZÎLAN KENDİ İÇİNDE YENİ BİR KOMÜNİST KADIN YARATTI'
Zîlan Destan'ın ölümsüzler kervanına katıldığını vurgulayan Destan Serhat, "Zîlan yoldaş, devrimci görevleriyle ilgilendiği bir zamanda, 13 Haziran'da şehit düştü. Ölümsüzler kervanına katıldı. Zîlan yoldaşın ülke ve özgürlük aşkı her gün artıyordu" dedi.

Zîlan Destan'ın yorulmadan ve korkmadan çalışmalar yürüttüğünü belirten Serhat şöyle konuştu: "Komünist bir genç, komünist bir kadın olarak yorulmak nedir, korku nedir bilmezdi. Gençler, şehit Zîlan'dan cesaret ve irade aldı."

Zîlan Destan'ın soyadını 2017 yılında Rakka'da şehit düşen Ayşe Deniz Karacagil'den (Destan Temmuz) aldığını belirten Serhat, "Soyadını Destan yaptı çünkü şehit Destan'ın şehadeti sürecinde Zîlan 'Artık hayatımı nasıl devam ettirmeliyim?' diye sordu. Şehit Destan'ın cesareti ve iradesiyle, şehit Zîlan da kendi içinde yeni bir komünist kadın yarattı" şeklinde konuştu.

Zîlan Destan'ın bütün gençlerin yüreğinde yaşadığını belirten Serhat şöyle devam etti: "Zîlan'ın cesareti, Zîlan'ın gülen yüzü, Zîlan'ın yoldaşlığı bütün gençlerin kalbinde. Bizler de gençler olarak, sözümüzü tekrarlıyoruz. Söz veriyoruz, söz veriyoruz, söz veriyoruz. Sonuna kadar şehitlerin izinde olacağız."

'YOLUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Zîlan Destan'ın kendilerine çok şey öğrettiğini belirten Diren Kobanê şunları ifade etti: "Şehit Zîlan bizlere birçok şey öğretti. Bugün de bizim gençlere öğretme sıramız. Bayrağını kaldıracağız, yolunun takipçisi olacağız. Şehit Zîlan gençlik ruhuyla yüreğimizde."

'ZÎLAN YOLDAŞ ETRAFINA HEP MORAL VERİYORDU'
Zîlan Destan'ın Devrimci Komünist Gençler'in öncülerinden biri olduğunu hatırlatan Lara Yasin, "Zîlan yoldaşın her zaman tek bir amacı vardı, her zaman sınıflara karşıydı. Değerli bir yoldaştı ve nereye giderse üslubu ve konuşmasıyla etrafına moral veriyordu. Gençlik arasında çok güzel ve iyi işler yaptı. Zîlan yoldaş hasta olsa dahi çalışırdı. Yani Zîlan yoldaşın yaptığı görevlere dair ne söylesek yetmez" dedi.

'ZÎLAN YOLDAŞ GENÇ KADINLARIN ÖNCÜSÜYDÜ'
Zîlan Destan'ın değişimini hızlı örgütlediğini belirten İvana Baran da "Zîlan yoldaş üstüne ne kadar konuşursak konuşalım, tam anlatamayız. Bir kadın yoldaş olarak iradesi güçlüydü" dedi.

Rojavalı genç kadınların Zîlan Destan'dan devraldıkları bayrağı yükselteceklerini belirten Baran konuşmasının devamında şunları söyledi: "Fikirlerini ve felsefesini yayacağız. Onun yolunu takip edeceğiz. Zîlan yoldaş kadın öncüydü. Genç kadınların öncüsüydü. Bugün genç kadınlar olarak onun yolunu takip etmek bizim omuzlarımızda. Onun yolundan yürüyelim. Hayallerini gerçekleştirelim. İnanıyor ve söz veriyoruz ki; Onun düşlerini gerçekleştireceğiz."

'BİR DEĞİL, ONLARCA ZÎLAN VAR'
Zîlan Destan'ın halkının özgürlüğü için savaştığını dile getiren Givera Serhat da "Bizler Devrimci Komünist Gençler olarak; şehit Zîlan'ın yolunun takipçisi olacağız ve onun isteklerini yerine getireceğiz. Yarattığı şeylerle onun yolundan yürüyeceğiz, onun yolunda kalacağız" dedi.

"Sadece bir Zîlan değil, onlarca Zîlan var partimizde" diyen Serhat konuşmasının devamında şunları söyledi: "Zîlan yoldaşın fikri her zaman bizimle, bizler onun fikrini devam ettiriyoruz. Özgürlük isteyen bir yoldaştı. Özgürlüğü için, halkının özgürlüğü işin savaşıyordu. Bizim de bunların takipçisi olmamız gerek. Zîlan yoldaşın yolunun takipçisi olacağız."