23 Eylül 2024 Pazartesi

CKŞ: Yaşasın özgür Filistin

CKŞ üyeleri Kobanê'de Filistin direnişini selamlamak için eylem gerçekleştirdi. CKŞ devrimci saflarda örgütlenme çağrısında bulundu.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Kobanê'de Filistin direnişine destek eylemi gerçekleştirdi. TKŞ binasında gerçekleşen eylemde basın açıklamasını CKŞ üyesi Ebdo Kobanê okudu. 7 Ekim'de 14 Filistinli örgütün siyonizme karşı birleşerek askeri operasyon gerçekleştirdiklerini hatırlatan Ebdo Kobanê, "70 yıldan fazla bir süredir Filistin topraklarında çocuklar ölüyor. Her gün İsrail'in saldırıları altında geçiyor. Artık yeter" dedi.

Ebdo Kobanê şu ifadeleri kullandı: "Bizler Devrimci Komünist Gençler olarak Kobanê'den Filistin'e kadar haykırıyoruz: Kahrolsun Siyonizm! Kahrolsun Faşizm!"

İşgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarına da dikkat çeken Ebdo Kobanê, "Biz Rojavalı gençler olarak faşist, sömürgeci devletlerin zulümlerini iyi tanırız. Bizler de Türk devletinin saldırılarına karşı devrimimizi koruyoruz" dedi.

Rojava devriminin sosyalist bir devrime ulaşmasını istediklerini belirten Ebdo Kobanê, Rojava devriminin Ortadoğu devrimine bir kapı olduğunu kaydetti.

Ebdo Kobanê Filistinli gençlere şu çağrıyı yaptı: "Ortadoğu devrimi için, eşitlik ve özgürlük için, faşistve siyonist devletlere karşı devrimcilerin saflarında yer  alın. Devrimci saflarda örgütlenin. Yaşasın Filistin direnişi. Yaşasın Sosyalizm. Yaşasın halkların eşitliği."

Eylem Kürtçe ve Arapça "Yaşasın Filistin direnişi", "Zafer,zafer,zafer", "Yaşasın özgür Filistin" sloganlarıyla sona erdi.