30 Eylül 2024 Pazartesi

CKŞ: Pirsus şehitlerinini hayallerini yarım bırakmayacağız

Suruç katliamının 7. yılına ilişkin açıklama yapan Devrimci Komünist Gençlik (CKŞ), 33'lerin düşlerini gerçek kılmak için mücadeleye devam ettiklerini kaydetti. Açıklamada, "Pirsus şehitlerini bir kez daha anıyor, direnişçi ailelerine selamlarımızı gönderiyoruz. Adalet talebiyle yürüttükleri mücadeleyi yakından takip ediyor ve her zaman onlarla birlikte olduğumuzu hatırlatıyoruz" denildi. 

Devrimci Komünist Gençlik (CKŞ), Suruç katliamının 7. yılına ilişkin açıklama yaptı. 20 Temmuz 2015'te Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) "Beraber Savunduk Beraber İnşa Edeceğiz" şiarıyla yürüttüğü kampanyanın hatırlatıldığı açıklamada, "Bu kampanya ile Kobanê'ye geçip devrimimizin inşasında çalışmak, devrimimizle dayanışmak ve bizlerle birlikte yaralarımızı sarmayı hedeflediler. Fakat, faşist sömürgeci Türk devleti barbar DAİŞ çeteleri eliyle Pirsus'ta Amara Kültür Merkezi'nde bir katliam gerçekleştirdi ve 33 yoldaşımızı şehid etti" denildi. 

'ALT EDEMEYİNCE İŞGAL SALDIRISINA BAŞLADI'
CKŞ'nin açıklaması şöyle devam etti: "Sömürgeci işgalci Türk devleti o dönemde 'sözüm süreci' adı altında oyalama siyaseti yürütüp Kürt özgürlük hareketini tasfiye etmeye çalışıyordu. Bir yandan çözümden bahsederken öte yandan büyük katliamlara hazırlık yapıyordu. Sömürgeci Türk devleti ve faşist şef Erdoğan Kobanê'nin düşmesini arzuluyordu. Devrimimizin savaşçıları, Bakur Kürdistan ve Türkiye halkları ile dünya devrimci, demokratları bu arzularını kursaklarında bıraktı. Erdoğan ve sömürgeci devleti devrimi alt edemeyeceğini görünce işgal saldırılarına başladı.

'BAŞARAMADILAR'
'Sri Lanka' planı ile on binlerce köyü boşaltmayı, onbinlerce insanı katletmeyi ve tutuklamayı, şehirleri yıkmayı ve özgürlük mücadelesini alt etmek istediler. Faşist sömürgeci Türk devleti Pirsus katliamı ile katliam siyaseti başlattı. Pirsus katliamı ile yeni bir süreç başlatıldı. Birçok şehirde demokrat ve barışsever kitlelere yönelik katliamlar örgütlendi. Halk öncüleri katledildi, tutuklandı, işkencelere tabi kılındı. Kürdistan'da şehirlere saldırılıp Sur, Cizre ve Nusaybin başta olmak üzere büyük yıkım ve kıyımlar yapıldı, şehirler yıkıldı. Aralıksız şekilde Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî işgal edildi. Yine bu süreçte Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılar aralıksız devam ettirildi. Fakat başaramadılar!

'FAŞİST TÜRK DEVLETİ DÜŞMAN HUKUKUNDA SINIR TANIMIYOR'
Böylesi önemli ve kritik bir süreçte SGDF üyeleri tarihi sorumlulukla hareket edip nasıl ki devrimimizi birlikte savunduysak öyle de inşa etmek istediler. SGDF'li yoldaşlarımız gerektiği zamanda gerektiği yerdeydiler. Bugün içinden geçmekte olduğumuz süreç göstermektedir ki faşist Türk devletinin yeni savaş konsepti Pirsus'ta inşa edilmiş olan ruh ve birliğe çarpmıştı. Pirsus'ta inşa edilen ruh faşist Türk devletinin halkları birbirine kırdırma siyasetini ve Kürdistanımız'dan geçirilen sömürgeci sınırları yıkıp parçalıyordu. Faşist Türk devleti hala bu tarihten korkmakta, Pirsus şehitlerinin ailelerini tutuklamakta, soruşturmalar açmakta, şehit mezarlarına saldırmakta ve düşman hukukunu ile saldırmaktadır.

'ONLAR MÜCADELEMİZİN ÖNCÜSÜDÜRLER'
Pirsus şehitlerinin hayalleri katliamla son bulmadı. Devrimimizin gençliği Devrimci Komünist Gençlik (CKŞ) öncülüğünde şehitlerin hayallerini sürdürmektedir. Bugün Rojavayê Kurdistanê'nin her yerinde Pirsus şehitlerinin yoldaşları olarak onların izinden ilerliyoruz. Kurucu öncümüz şehid Zilan Destan bunun en güçlü ve en ileri örneğidir. Onlar; yol gösteren yıldızımız, devrimimizin şehitleri, örnek kişiliklerimiz ve mücadelemizin öncüsüdürler. Her zaman onların takipçisi olacağız.
Şehitlerimizin düşleri yarım kalmadı! Pirsus şehitlerini bir kez daha anıyor, direnişçi ailelerine selamlarımızı gönderiyoruz. Adalet talebiyle yürüttükleri mücadeleyi yakından takip ediyor ve her zaman onlarla birlikte olduğumuzu hatırlatıyoruz. Yaşasın Rojava devrimimiz, yaşasın kadın devrimimiz! Pirsus Şehitleri Ölümsüzdür!"