23 Eylül 2024 Pazartesi

CKŞ: Gençlik olarak devrim savunmasında yer alıyoruz

Rojavalı komünist gençler Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerinin işgalinin 4. yılında basın açıklaması yaptı. Komünist gençler "YPG, YPJ, QSD ve MLKP savaşçıları Onur Direnişi adıyla eşsiz bir direniş sergilediler. Bu direnişin sonucunda büyük bedeller verdik. Bu yüzden diyoruz ki sömürgeci Türk devleti iyi bilsin ki bu kadar bedel ödediğimiz topraklarımız ona kalmayacak" dedi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerinin Türk devleti tarafından işgal edilmesinin 4. yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Şehit Metîn Kültür Merkezinde yapılan açıklamayı CKŞ adına Ekîn Îsyan okudu.

Ekîn Îsyan konuşmanın başında Türk devletinin 8 Ekim akşamı Dêrik'te İç Güvenlik Güçleri merkezine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen 29 Asayiş üyesini andı. Şehit Serkan Taburu savaşçısı Demhat Günebakan şahsında Serêkaniyê Onur Direnişi'nde ölümsüzleşenleri anan Ekîn Îsyan, "Faşist Türk devleti Serêkaniyê işgalinin yıldönümünden günler önce bölgeye yönelik saldırılarını genişletiyor. Bölgenin altyapısını yıkarak, halkın yüreğinde korku yaratmak ve halkı göç ettirmek istiyor" dedi.

'SÖMÜRGECİ TÜRK DEVLETİ İYİ BİLSİN Kİ BEDEL ÖDEDİĞİMİZ TOPRAKLARIMIZ ONA KALMAYACAK'
Ekîn Îsyan, Ankara'da gerçekleştirdikleri fedai eylemde ölümsüzleşen Ölümsüzler Taburu savaşçıları Hasan Oğuz ve Özkan Şahin'in eyleminin Türk devleti için mesaj olduğunu vurguladı. 2019 yılında Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerine yönelik gerçekleştirilen işgal saldırılarında sivillerin katledildiğini hatırlatan Îsyan konuşmasında şunları kaydetti: "Çocuklarımız kimyasal silahlarla katledildi. Genç kadınlar çetelerin tecavüzüne uğradı ve aynı zamanda birçok tarihi mekânımız talan edildi. Kürt, Arap, Ermeni ve Süryani halklarından oluşan ve halkların kardeşliğiyle tanınan Serêkaniyê kenti Türk devleti tarafından talan edildi. Binlerce Serêkaniyêli kentlerinden göç etmek zorunda kaldı. Bu saldırılar karşısında YPG, YPJ, QSD ve MLKP savaşçıları Onur Direnişi adıyla eşsiz bir direniş sergilediler. Bu direnişin sonucunda büyük bedeller verdik. Bu yüzden diyoruz ki sömürgeci Türk devleti iyi bilsin ki bu kadar bedel ödediğimiz topraklarımız ona kalmayacak."

'SALDIRILAR SOSYALİST YURTSEVERLİK HATTIMIZI KIRAMAYACAK'
Açıklamanın sonunda Ekîn Îsyan, "Til Temir'den Ayn İsa'ya kadar cephelerde yer alan savaşçılarımız devrimin savunulması için bütün gücü ve inancı ile düşmana ağır darbeler vuruyor. Tank ve toplarla yapılan bu saldırılara karşı diyoruz ki; bu saldırılar sosyalist yurtseverlik hattımızı kıramayacak" dedi.

Ekîn Îsyan Kuzey ve Doğu Suriye gençlerine şu çağrıyı yaptı: "Devrimci Komünist Gençler olarak Kuzey ve Doğu Suriye gençlerini devrim saflarında yer almaya çağırıyoruz. Biz gençlik olarak devrim savunmasında yer alıyoruz. Zaman hesap sorma zamanıdır."

Eylem "Kahrolsun işgalciler", "Yaşasın Rojava devrimimiz", "Yaşasın sosyalizm" sloganlarıyla sona erdi.