25 Eylül 2024 Çarşamba

CKŞ, Ermeni katliamının yıldönümünde eylem gerçekleştirdi

Devrimci Komünist Gençler Ermeni Katliamı’nın 108. yıldönümde katledilenleri andı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Ermeni katliamının 108. yıldönümünde basın açıklaması gerçekleştirdi. CKŞ binasının önünde gerçekleşen eylemde basın açıklamasını CKŞ üyesi Ekîn Îsyan okudu. 1915 yılının karanlık bir yıl olduğunu belirten Ekîn Îsyan "Bir milyondan fazla Ermeni topraklarından uzaklaştırıldı. Binlercesi ise katledildi" dedi.

Bütün dünyanın Ermeni Soykırımı’ndan Osmanlı Devletini suçladığını kaydeden Ekîn Îsyan, "Birçok uluslararası kuruluş ve 24 ülke soykırımı kabul ediyor. Fakat Türk devleti kendi gerçekliğiyle yüzleşmekten uzak" dedi.

Sömürgeci Türk devletinin de bugün insanlık dışı bir biçimde gerçekleştirdiği birçok katliamın olduğunu ifade eden Ekîn Îsyan şu ifadeli kullandı: "Kürtleri yok etmek için onlarca katliam gerçekleştirdi. Bu katliamların karşısında mücadele edeceğiz. Türk devletinin kabul edilmeyen suçları bir kez daha tekrarlandı ve bugüne kadar gelindi. Büyük suçlar cezasız kaldı."

Ermeni meselesinin her şeyden önce insani bir konu olduğunu ifade eden Ekîn Îsyan, "Ermeni Katliamı’nın acısını yürekten hissediyoruz. Haklarına sahip çıkmak için mücadele ediyoruz. Yaşamını kaybeden ve sistematik bir biçimde katledilen herkes saygıyla anıyoruz" dedi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) olarak katliamı lanetlediklerini vurgulayan Ekîn Îsyan, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriyeli gençlere seslenerek "Mücadeleye katılın. Bütün imkan ve bilincinizle devrim saflarında yer alın" dedi.