7 Ekim 2024 Pazartesi

CKŞ: 33 düş yolcusunun hayalleri asla yarım kalmayacak

Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusuna ilişkin açıklama yapan Devrimci Komünist Gençlik, "Onlar her zaman yolumuzu aydınlatacak, hayalleri asla yarım kalmayacaktır" dedi.

Devrimci Komünist Gençlik (CKŞ), 2015 yılında IŞİD çetesi trafından gerçekleştirilen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç katliamına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

CKŞ, "Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 'Birlikte savunduk birlikte inşa edeceğiz' sloganı ile bir devrimimizi inşa kampanyası başlattı. Kuzey Kürdistan ve Türkiye'nin neredeyse bütün şehirlerinden ve bütün dillerinden bir araya gelen gençler devrimimizin inşasında yer almak için Pirsus'a geldi. Amara Kültür Merkezi'nde IŞİD çeteleri MİT ortaklığı ile bombalı bir saldırı gerçekleştirip 33 genç yoldaşımızı şehit etti" dedi.

Sömürgeci Türk devletinin, Kürdistan'a çektikleri yapay sınırların sökülüp atılmasını hazmedemediği vurgulanan açıklamada, "Gençliğin o sınırları söküp atacak olması ve Rojava'ya geçecek olması sömürgeci sistemin de yıkılacak olması anlamına geliyordu. Aynı zamanda yüzlerce genç demokratik halkçı bir devrime dokunmuş olacaktı, genç kadınlar Kadın Devrimi'ne dokunup erkek egemenliğine karşı isyanını devrimle buluşturacaktı. Sosyalist gençler savunmasında yer aldıkları devrimi artık inşa etmeye başlayacaktı. Bunlar sömürgeciler için tehlike çanlarının çalmasına neden oldu. Bundan dolayı yoldaşlarımızı hedef aldılar ve bu saldırıyla topyekun imha konseptini devreye koymuş oldular. Türk devleti Pirsus Katliamı'nın ardından Bab, Azez ve Cerablus'u işgal etti; Sûr, Nisêbîn ve Cizîrê'de katliamlar gerçekleştirdi. Böylece Kuzey Kurdistan ve Türkiye'de faşist şeflik rejiminin inşasına başlandı" diye belirtildi.

Bugün Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'nin işgal edilmesi bu saldırıların devamı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Sömürgeci Türk devleti hala devrimimizi boğmanın hesaplarını yapmaktadır. Gençliğin dinamik enerjisini hedef almakta, kirli özel savaş yöntemleriyle gençliği devrimden koparmaya çalışmaktadır. Bizler Devrimci Komünist Gençlik (CKŞ) olarak Şehîd Zîlan Destan'ın yolundan yürüyecek ve Pirsus Şehitleri'nin hayallerini gerçekleştireceğiz. Devrimi savunma ve inşa etme hayalleri bugün bizim en başta gelen görevimizdir. Onlar her zaman yolumuzu aydınlatacak, hayalleri asla yarım kalmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.