21 Eylül 2024 Cumartesi

Cinsel tacizde bulunan avukat hakkında takipsizlik kararı

Cinsel tacizde bulunduğu kadına kendini aklamak için iftira atan Avukat Sezgin Keleş hakkında yapılan suç duyurusu 6 günde takipsizlikle sonuçlandı. Cinsel tacize maruz kalan Arzu, "Gerçek adalet sağlanana kadar bu hukuki savaşı sürdüreceğim" dedi ve dayanışma çağrısı yaptı. 

Erkek egemen yargı erkekleri korumaya devam ediyor. 2021 yılında gönüllü staj gördüğü hukuk bürosunda Avukat Sezgin Keleş'in cinsel tacizine maruz kalan Arzu Topuz'un hukuk mücadelesi sürüyor. Keleş ve avukatlarının her türlü saldırıyla yıldırmaya çalıştığı Arzu hakkında, mahkemede verdiği ifadeler gerekçe gösterilerek 29 farklı soruşturma açıldı. Ancak Keleş'in kendini aklamak için Arzu'ya attığı iftiraya ilişkin yapılan suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. 

2021 yılında maruz kaldığı tacizin ardından hukuki süreci başlatan Topuz'un avukatları ve uzmanlar, Keleş'in delilleri kararttığını ortaya çıkarmıştı. 

Taciz ve tecavüz davalarından alışık olduğumuz sözlerle kendini aklamaya çalışan Avukat Keleş, her fırsatta Arzu'yu suçlamış, kendisinden para sızdırmaya çalıştığını iddia etmişti. 

KENDİNİ AKLAMAK İÇİN ARZU'YA İFTİRA ATTI
25 Mart günü görülen 4. duruşmada hızını alamayan Keleş, Arzu'nun "porno sitelerinde yüzünü göstermemek kaydıyla, vücudunu sergileyerek ek iş olarak para kazandığını araştırıp, tespit ettim" ifadeleriyle kendini aklamaya yönelmişti. Arzu ve avukatlarının, Keleş'in bu ithamına ilişkin suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. 

'CESARETİ CEZALANDIRILMAYACAĞINDAN ALIYORDU'
Arzu, sosyal medya hebasından şu ifadelerle yaşananları aktardı ve dayanışmaya çağırdı : "Savunma hakkıyla da dava konusuyla da hiçbir ilgisi olmayan sözlerinin mahkeme heyetini etkileyeceğini düşünmüş olacak ki böyle bir itibar zedeleme çabasına girdi. Sanık kürsüsünde parmağını bana doğrultup bu hakaretleri etme cesaretinin sebebi zaten cezalandırılmayacağına olan inancıydı.

'6 GÜNDE TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ'
Bu ifadeleri sebebiyle yaptığımız suç duyurusunda ise sanığın sözleri savunma dokunulmazlığı kapsamında değerlendirilerek takipsizlik kararı verildi! Beni yıldırmak amacıyla açtığı 29 farklı soruşturma için ben 29 kez adliyeye ifadeye giderken, Sezgin K. ifadeye bile çağrılmadı ve 6 günde takipsizlik kararı verildi.

'TÜKENMEDİM'
Beni 23 yaşımda 29 soruşturmayla, yıllarca sürebilecek dava süreciyle, sürekli geciktirilen uzaklaştırma kararlarıyla, aylar süren uykusuzlukla, stresle baş başa bırakanlar bilsinler ki ben tükenmedim! Gerçek adalet sağlanana kadar bu hukuki savaşı sürdüreceğim!"