22 Eylül 2024 Pazar

Cinsel saldırıda bulundu, ağır yaraladı: Hakkında 75 yıl hapis cezası isteniyor

Evli olduğu genç kadına cinsel saldırıda bulunan ve silahla ateşe ederek ağır yaralayan, polis Müslüm Aktaş hakkında iddianeme tamamlandı. Savcılık, Aktaş hakkında 75 yıla kadar hapis cezası istedi. 

Evli olduğu Sevginur Aktaş'ı silahla ağır yaralayan polis Müslüm Aktaş hakkındaki soruşturma tamamlandı. 2020 yılının Eylül ayında yaşanan olayda, Ankara Keçiören ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde anestezi teknikeri olarak çalışan genç kadın başından vurularak yaralanmış bir halde bulundu. Ağır yaralanan kadın, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, intihar ettiğini iddia eden Müslüm Aktaş ise gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Hastanede iki ay yaşam mücadelesi veren Aktaş, normal servise alındıktan sonra polise verdiği ilk ifadesinde intihar etmediğini ve eşinin kendisini vurduğunu söyledi. Beyninin hasar görmesi nedeniyle yürüyemeyen ve görme sorunu yaşayan Aktaş, tedavisi tamamlandıktan sonra tekerlekli sandalye ile taburcu oldu.

Bu arada tutuklu polis Müslüm Aktaş hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nün raporuna yer verilen iddianamede, Sevginur Aktaş'ın ifadesinin kriminal raporu ve hekim raporu ile uyumlu olması karşısında şüphelinin eşinin kendisini silahla vurduğuna dair beyanının maddi gerçeklikle bağdaşmadığı belirtildi.

'NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU, AĞIR YARALADI'
İddianamede, "Olay günü taraflar arasında devam eden tartışma sonrasında şüpheli Müslüm'ün Sevginur'u ikametten ayrılmasını zorla engelleyerek yatak odasına götürdüğü ve burada rızası olmaksızın nitelikli cinsel saldırı eyleminde bulunduğu, bu durum üzerine Sevginur'un ikametten tekrar ayrılmak istediği, yine Müslüm'ün zor kullanarak yatak odasına götürerek silah ile 'seni vururum, öldürürüm' şeklinde tehditte bulunmak suretiyle Sevginur'a ateş ederek hayati tehlike geçirecek şekilde öldürmeye teşebbüs eyleminde bulunduğu tüm dosya kapsamından anlaşıldı" denildi.

75 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ
İddianamede Müslüm Aktaş hakkında, “eşe karşı öldürmeye teşebbüs”, “kişi hürriyetinden yoksun kılma”, “eşe karşı nitelikli cinsel saldırı” ve “eşe karşı kasten yaralama” suçlarından 75 yıla kadar hapis cezası talep edildi.