23 Eylül 2024 Pazartesi

Cinsel istismar sanığı polis serbest bırakıldı

Fatih'te bir kadını cinsel istismara maruz bırakan 2'si tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan İsmail K. isimli erkek tahliye edildi.
İstanbul'un Fatih ilçesinde İ.K.'yi cinsel istismara maruz bırakan 2'si tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmaya tutuklu sanık polisler Şeref Ş. ve İsmail K. ile tutuksuz sanıklar Enes S., Yaşar S. ve Ahmet B. katıldı. Duruşmada, şikayetçi olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı hazır bulundu.
 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan İsmail K'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
 
Öte yandan iddianamede, tutuklu polis Şeref Ş. hakkında "Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlamak", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "Cinsel saldırı" suçlarından toplam 46 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Diğer tutuklu polis İsmail K. hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna yardım etme" suçundan, tutuksuz üç sanığın ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "Suçluyu kayırma" ve "Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlarından değişik hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.