30 Eylül 2024 Pazartesi

Cinsel istismar faili imam tutuklandı

Dursunbey ilçesinde 7 çocuğa cinsel istismarda bulunan imam tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bir mahalle imamı, yaklaşık iki ay önce Kur'an kursuna gelen 7 çocuğa cinsel istismarda bulundu. Çocukların istismarı ailelerine bildirmesi üzerine 7 Temmuz günü imam hakkında Dursunbey Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla soruşturma açıldı.

Çocukların pedagog eşliğinde ifadesi alınırken, fail imam ise soruşturmadan bir gün sonra jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen fail imam tutuklanarak Kepsut Cezaevi'ne gönderildi.

Fail imamın, yaklaşık 3 ay önce Balıkesir İl Müftülüğü tarafından Kepsut ilçesinden Dursunbey ilçesine atandığı öğrenildi.

Balıkesir Sokak Çocukları Derneği Başkanı Muhammet Karakoyun ise yaşananların son derece vahim ve endişe verici olduğunu belirtti. Muhammet, "Bu imamın en ağır şekilde cezalandırılmasının yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, il ve ilçe müftülüğü bünyesindeki bu görevlilerin böyle eğilimlerinin olup olmadığı ne derece araştırılıp inceleniyor? Bu kişiliksizleri şiddetle kınıyoruz. Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri ve dini, ahlaki eğitim almaları için gönderildikleri camide böyle sapkınların cinsel tacizine, tecavüzüne uğrayan yavruların psikolojileri ne olacak? Bu olayın takipçisi olacağız" dedi.