24 Eylül 2024 Salı

Çin'de iklim aktivistine eğitime devam şartı: Eylemlerini sonlandır

Çin'de FfF eylemlerini başlatan 17 yaşındaki Ou'a, eğitimine devam edebilmesi için eylemleri sonlandırması dayatılıyor. Ancak başlattığı kampanya ile Guilin bölgesine 300'den fazla ağaç diken Ou, "Durmak istemiyorum, daha fazla insanın birleşmesini istiyorum" dedi. 

Fridays For Future (Gelecek İçin Cumalar) eylemleri dünyanın her yerine yayılmaya devam  ediyor. 17 yaşındaki Ou Hongyi, FfF eylemlerini ilk kez Çin'e taşıdı. Ancak Ou, eylemlerinin ardından yetkililerin hedefi haline geldi. 

Karbon salımına en fazla sahip olan ülkelerden biri olan Çin'de yaptığı eylemler sonrası Ou, Guilin'deki Guangxi Normal Üniversitesi'ne bağlı lisedeki öğretimine devam etmesinin tek koşulu olarak iklim aktivizminden vazgeçmesinin söylendiğini aktardı.  

OKULA DÖNMESİNİN TEK ŞARTI EYLEMLERİ BIRAKMASI
Guardian'ın haberine göre, Ou Aralık 2018'de, Çin'deki uluslararası program için "uygun olmadığının" söylenmesiyle eğitimine ara vermiş ve ABD'de eğitim için TOEFL ve SAT sınavlarına çalışmaya başlamıştı. Ancak Ou, ailesinin yerel eğitim yetkilileri tarafından aranarak, iklim aktivizmini bırakmasını ve yabancı basın ile konuşmamasını söylediklerini belirtti.

Okul Müdürü Li Linbo'nun 29 Mayıs'ta yaptığı toplantıda okula tekrar kabul edilmesinin tek koşulunun iklim aktivizmini bırakması olduğunu söylediğini ve ailesinin de bu öneriyi desteklediğini kaydetti. 

"Durmak istemiyorum, daha fazla insanın birleşmesini istiyorum" diyen Ou, yetkililerin ayrıca okula tekrar başlamadan önce psikolojik bir testten geçmesini de istediğini söyledi.

OU'NUN KAMPANYASIYLA BÖLGEDE 300'DEN FAZLA AĞAÇ DİKİLDİ
Okula dönmeyi bekleyen Ou, Plant for Survival isimli kendi girişimini başlattı. Bu girişimde Çin'deki genç insanları daha fazla ağaç dikmeye teşvik ediyor. Geçtiğimiz Kasım ayından Ocak ayına kadar grup, Guilin bölgesinde 300'den fazla ağaç dikti.