25 Eylül 2024 Çarşamba

Çiçek: Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak

Yeşil Sol Parti'nin Esenyurt'ta düzenlediği mitingde konuşan milletvekili adayı Cengiz Çiçek, "AKP'yi sandığa gömeceğiz. 14 Mayıs'ta bu soygun düzenine hep birlikte son vereceğiz. Artık yağma yok" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Esenyurt'ta miting gerçekleştirdi. Binlerce kişinin bir araya geldiği mitinge milletvekili adayları Çiçek Otlu, Dersim Dağ, Cengiz Çiçek, İskender Bayhan ve Başak Demirtaş katıldı.

Halaylarla başlayan mitingde ilk olarak Zilan Nar ve Mezopotomya Kültür Merkezi (MKM) sahne aldı.

OTLU: HEM SANDIKTA HEM SOKAKTA YENECEĞİZ
Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Çiçek Otlu, "İmralı'daki tecridi yeneceğiz" diyerek sözlerine başladı. "Başta Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak olmak üzere binlerce politik tutsağa sözümüz var mı? O zaman politik tutsakları özgürleştirmek için çalışmaya hazır mıyız" diyen Otlu'ya halk "Evet" diye yanıt verdi. Otlu, "Bu faşizmi bu coşkuyla, gençliğin, Kürt halkının, İmralı'daki Sayın Abdullah Öcalan'ın iradesiyle yeneceğiz. Sadece sandıkta değil sokakta da yeneceğiz. Bu rejimi göndereceğiz" diyerek, yarın Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda gerçekleştirilecek kadın mitingine katılım çağrısında bulundu.

DEMİRTAŞ: HALKIN İRADESİNİ KORUMAK GÖREVİNİZ
Başak Demirtaş, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mektubunu okudu. Mektupta şu ifadeler yer aldı: "Merhaba saygı değerli halkımız. Sizden bir ricam var, mahalledeki seçim bürolarına gidip sandıkta görev almayı talep etmenizi istiyorum. Halkın sandığa atacağı oylar en çok da size emanettir. Sizler bu mücadelenin öncülerisiniz, halkın iradesini ve emanetini korumak sizin görevinizdir. Seçim günü sandıklarda görev alın. Hepinize büyük bir özlemle, içten selam ve sevgilerimi gönderiyorum."

ÇİÇEK: AKP'Yİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ
Milletvekili adayı Cengiz Çiçek, kavgalarının faşizme inat özgürlük kavgası olduğunu vurguladı. 14 Mayıs'ta faşist iktidarı sandığa gömeceklerinin altını çizen Çiçek, "Bu seçim, çocuklarının kemikleri kargoyla kendisine teslim edilen ve şu anda tutsak olan Halise Aksoy anne ile cenaze araçlarında uyuşturucu taşıyanlar arasında unutmayalım bunu. Bu seçim, 84 yaşında ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan'la, 71 yaşında domuz bağı cinayetiyle katliamlarda sorumluluğu olan bir Hizbullahçının ve o Hizbullahçıyı tahliye edenler arasında. Bu seçim talan edilen doğayla, Hasankeyf ile sular altında kalan tarihle, Erdoğan'ın 5'li çetesi arasında. Unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

"Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak" diyen Çiçek, AKP-MHP iktidarının kaybetme korkusuyla saldırılarını arttırdığını vurguladı. Çiçek, Soylu'nun "darbe" sözlerine dikkat çekerek, "Buradan 'siyasi darbe' diye itham edenlere şu cevabı veriyoruz, Süleyman aynaya bak darbecinin kim olduğunu görürsün. AKP'yi sandığa gömeceğiz. 14 Mayıs'ta bu soygun düzenine hep birlikte son vereceğiz. Artık yağma yok. Sıra Esenyurt'ta, sıra bizde, sıra direnenlerde" dedi.
 
Konuşmaların ardından halaya duran kitlenin coşkusu devam etti. Miting, slogan, zılgıt ve alkışlarla sona erdi. Miting boyunca "Jin, jiyan, azadî", "Özgür basın susturulamaz", "Biji serok Apo", "Biji berxwedanan zindana" sloganları atıldı.