24 Eylül 2024 Salı

CHP'li Öztrak'tan Soylu'ya yanıt: Kazandığımız seçimleri çaldırmayacağız

Soylu'nun açıklamasına tepki gösteren Öztırak, "Seçimleri iptal etmeye dönük, organize suç ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Kazandığımız seçimleri çaldırmayacağız" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına yanıt verdi.
 
Büyükçekmece ile ilgili iddialar üzerine şunları söyledi: "Büyükçekmece'de bizim geçersiz oyları tam olarak ortaya çıkarmaya vaktimiz olmadı diyor. Bu ne demek anlayamadım. Büyükçekmece'de bir adli olay var. Oradaki geçici görevli işçinin yapmış olduğu birtakım usulsüzlükler nedeniyle tutuklanması söz konusu. Ne zaman? 18 Ocak. Seçmen listeleri ne zaman kesinleşti 31 Ocak. Seçim ne zaman yapıldı 31 Mart. Zaman yetmedi ne demek? Anlaşılan Sayın Soylu hayali terörist listeleri peşinde koşarken sağı solu belediye meclis üyelerini, belediye başkanlarını teröristlikle suçlarken bu soruşturmayı yapmayı unutmuş."
 
İktidarın seçimleri iptal etme planı olduğunun altını çizen Öztrak, "Seçimleri iptal etmeye dönük, organize suç ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Kazandığımız seçimleri çaldırmayacağız" diyen Öztrak, "Son verilere göre Ekrem İmamoğlu, 14 bin 347 oyla önde. İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Bunu hazmedeceksiniz" diye konuştu.
 
CHP, geçersiz oyların yüzde 96'sının sayıldığını, Ekrem İmamoğlu'nun Binali Yıldırım'ın 14 bin 532 oyla önünde olduğunu açıkladı.