23 Eylül 2024 Pazartesi

CHP'li Özgür Özel takıyye yaptı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Betül Sayan Kaya'ya yanıt verdi. "İşçinin hak arayabilmesi eksikliğimiz değil gururumuzdur" diyen Özel, İBB'nin grev kırıcılığına değinmemeyi tercih etti.

Maltepe Belediyesi işçilerinin grevine yönelik, belediye Meclis üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çetelerin grev kırıcılığı devam ederken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

AKP'li Betül Sayan Kaya'nın çöp yığınlarını gösteren paylaşımına yanıt veren Özel, "Sizin belediyelerde grev olmaz. Velev ki oldu, reisiniz grevi erteler. İşçinin hak arayabilmesi eksikliğimiz değil gururumuzdur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, ekonomist Emin Çapa'nın sosyal medya üzerinden yaptığı, "Grevci işçilere dönük saldırılardan şaşkınım. Nasıl yani belediyeler CHP'li oldu diye hak aranmayacak mı? Biz niye AKP zihniyetine karşı mücadele ediyoruz o halde? İktidarın adı değişsin diye mi? Yoksa daha özgür, demokratik bir Türkiye için mi? Grev haktır, grev kırıcılık utançtır" şeklindeki paylaşımına da yanıt verdi.

Çapa'nın paylaşımını alıntılayan Özel, "Tamamen haklısınız. Hak aranacak, aranıyor. Müzakere edilecek, ediliyor. Yerelden başlayarak; bizim iktidarımızda bu meseleler böyle çözülecek, işçiler hak arayabilecekler ve haklarını alacaklar diyebilmeliyiz. Umuyorum ki; yarınlara iyi haberlerle uyanacağız..." şeklinde yanıt verdi.

Özel'in Maltepe Belediye işçilerinin greve çıktığı andan itibaren yalan beyanlarda bulunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, grev kırıcılığı yapan belediye meclis üyeleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bahsetmemesi dikkat çekti.

İşçilerin hak arama mücadelesinin CHP tarafından engellenmesini görmezden gelen Özel, takıyye yaparak 'demokrasi' nutukları attı.