23 Eylül 2024 Pazartesi

ÇHD ve HBB davası: Avukatlara ağır hapis cezaları verildi

Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlarının yargılandığı davada, mahkeme avukatların son beyanlarını almadan hapis cezaları verdi.
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ile Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 6’sı tutuklu 20 avukatın yargılandığı davada karar çıktı. 
 
İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi Kampüsünde görülen duruşmada mahkeme heyeti tutuklu avukatların ve müdafilerinin esasa ilişkin beyanlarını dinlemeden kararını açıkladı.
 
17 avukata 3 yıl 1 aydan 18 yıl 9 aya kadar hapis verildi.
 
Verilen hapis cezaları şöyle:
 
Barkın Timtik:18 yıl 9 ay
Özgür Yılmaz:13 yıl 6 ay
Ebru Timtik:13 Yıl 6 ay
Behiç Aşçı ve Şükriye Erden: 12 yıl
Selçuk Kozağaçlı: 10 yıl 15 ay
Süleyma Gökten, Aytaç Ünsal, Engin Gökoğlu: 10 Yıl 6 ay
Naciye Demir, Aycan Çiçek: 9 yıl
Ezgi Çakır: 7 yıl 12 ay  
 
Evrensel gazetesinin haberine göre, duruşmaya tutuklu avukatlar ve müdafileri katılmadı. Tutuksuz yargılanan avukatlardan Ahmet Mandacı ve Zehra Özdemir’in hazır bulunduğu duruşmada, 100’ü aşkın jandarma görevlisi vardı. Avukatların ailelerinin yanı sıra Avrupa Demokrat Avukatlar Birliği (AED), Dünyada İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Avrupalı Avukatlar Birliği'nden (ELDH) avukatlar ile İtalya, Belçika, Almanya, Fransa ve Yunanistan'dan avukatları ile Uluslararası Af Örgü Türkiye Kampanyaları Koordinatörü Milena Buyum duruşmayı izledi.