22 Eylül 2024 Pazar

CFWIJ'den gazeteci Canözer ve kadınlar için açıklama: Bu şiddete son verin

Aralarında gazeteci Canözer'in de bulunduğu 22 kadının gözaltında maruz kaldığı hak ihlallerine ve polis tehditlerine ilişkin açıklama yapan CFWIJ, kadınlara yönelik bu şiddetin derhal sona ermesini ve gazeteci Canözer'in serbest bırakılmasını istedi.  

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ), 5 Nisan sabahı evine yapılan baskınla aralarında Jinnews muhabiri Beritan Canözerin de olduğu 22 kadının gözaltında polislerin tehdidiyle karşı karşıya kalmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Jinnews'in dün akşam, kadınların gözaltında polisler tarafından tehdit edildiğine yönelik bir haber yayımlamıştı. Habere dikkat çekilen açıklamada, "Gözaltına alınan kadınlardan birinin sağlık sorunu nedeniyle tutuldukları odanın kapısını açık bırakmak istedikleri halde kapalı tutularak polisin 'Sıkıysa kapıyı vurun size insanlığı öğreteceğim' dediği öğrenildi. Polisin 22 kişiyi gözaltında tuttuğu koridora ses ve görüntü kaydeden kameralar yerleştirildiği, polisin gözaltındakilere buradan yola çıkarak cezai işlem uygulanacağı da edinilen bilgiler arasında. Ayrıca hijyen, su ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlara dair de büyük sorunlar yaşanılan süreçte, kadınların polis tehdidinin ardından verilen yemekleri de kabul etmediği bildirildi" denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Gazetecilikte Kadın Koalisyonu olarak gözaltında tutulan gazeteci Canözer'in maruz kaldığı kötü muameleyi kınıyoruz. Polisi, gazeteciye ve gözaltında bulunan diğer tüm kadınlara yönelik uyguladığı şiddete son vermeye çağırıyor, tüm temel ihtiyaçlarının derhal giderilmesini talep ediyoruz. Meslektaşımız Beritan Canözer derhal serbest bırakılsın. Gazetecilik suç değildir."