24 Eylül 2024 Salı

Çeteler Efrin'de kolunda 'şehit namirin' yazan kişiyi katletti

Türkiye'ye bağlı çeteler, Efrîn'de kaçırdıkları Egid Mihemed Şêx Hesen isimli sivili, kolunda "Şehit namirin" yazılı olduğu için önce kolunu kesti, sonra bedenini ateşe vererek katletti.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü, Türkiye'ye bağlı çetelerin 16 Ocak'ta Efrîn'de Egid Mihemed Şêx Hesen (24) isimli bir sivili kaçırdığını ve katlettiğini açıkladı.

Elde edilen bilgilere göre, Hesen çetelerce kaçırıldıktan sonra zeytin tarlasına götürülerek, saatlerce işkence gördü. Sol kolunda Kürtçe "Şehit namirin" yazılı olan Hesen'in önce kolu kesildi, daha sonra vücudu parçalanıp yakılarak katledildi.

ANHA'nın haberine göre; Hesen'e yapılan işkence gün yüzüne çıkarıldıktan sonra çeteler olayı saklamak için Hesen'e akrabaları tarafından işkence edildiği yalanına başvurdu.

Öte yandan Egid Mihemed Şêx Hesen'in abisi Mezlûm Mihemed Şêx Hesen (40) Efrîn'deki işgalciler tarafından dört kez kaçırıldı. Mezlum Mihemed Şêx Hesen, 28 Mayıs'ta bir milyon Suriye lirası fidye karşılığında serbest bırakıldı. Çetelerin Mezlum Mihemed Şêx Hesen'e işkence ettikleri, Hesen'in işkenceden dolayı konuşamadığı ve psikolojisinin bozulduğu öğrenildi.

Çeteler, Özerk Yönetim ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle Egid ve Mezlum'un babası Mihemed Menan Şêx Hesen'i (60) de 4 kez kaçırıp işkence ettikten sonra fidye karşılığında serbest bıraktı.