22 Eylül 2024 Pazar

Çeteci Mehmet Tunç'un tecavüz saldırısı ve şiddetine uğrayan kadınlar anlatıyor

Çeteci Mehmet Tunç'un saldırısına uğrayan kadınlar ajansımızın duyurduğu D.Y.'nin yaşadıklarını okuduktan sonra ajansımıza ulaştı. Mehmet Tunç'un kendilerini ölümle tehdit ettiğini anlatan kadınlar, delilleri polise sunmalarına rağmen polisin kılını kıpırdatmadığını vurguladı. Kadınlar, D.Y.'nin annesinin, "Kapılarınızı devrimcilere açın ki Mehmet Tunçlar giremesin" sözlerini yineledi ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

İstanbul'un Ataşehir ilçesine bağlı 1 Mayıs mahallesinde çeteci Mehmet Tunç, polisin desteğiyle çok sayıda suç işledi. Özellikle evli olduğu erkekten ayrılan ve çocuğu olan kadınları hedef alan Mehmet Tunç, bu kadınları çocuklarına zarar vermekle ve cinsel saldırı sırasında çektiği videolarla tehdit etti 

Mehmet Tunç, geçen hafta ailesini katletmekle tehdit ettiği D.Y.'yi kaçırıp, bir gece alıkoymuş, sabaha kadar darp etmiş, tecavüz işkencesine maruz bırakmış ve bu sırada videosunu çekmişti. D.Y.'nin maruz kaldığı işkenceyi ajansımız duyurmuştu

YAKINLARI AKLAMAYA ÇABALARINA GİRDİ
Haberin kamuoyunda uyandırdığı tepki sonucu Tunç'un yakınları, Mehmet Tunç'u aklamaya çalışmış, olayın yalan olduğunu iddia etmişti. 

Ancak Mehmet Tunç'un işkencesine maruz kalan kadınlar haberin yayılması ve başta D.Y.'nin ailesi olmak üzere mahalle halkının sokakta hesap sorma iradesinden güç alarak ajansımıza ulaştı ve yaşadıklarını aktardı. 

'ÇOK SARHOŞTU, SENDELEDİ, ELİNDEN ÖYLE KAÇTIM'
Ajansımıza ulaşan E.İ.'nin Mehmet Tunç'un kendisine tecavüz girişiminde bulunduğunu anlattı. Ajansımıza yolladığı ses kaydı ve videoda bu saldırıyı doğruluyor. ETHA'ya konuşan genç kadın, "Haberi okuyunca sessiz kalmamamın yanlış olduğunu anladım. Uzun bir süre bu yaşananları atlatamadım, çünkü o gün sarhoş olmasaydı ve sendelemeseydi kurtulamayabilirdim" dedi.

'MEHMET TUNÇ'UN TEHDİTLERİNE MARUZ KALDIK'
Mehmet Tunç'un şiddetine ve tehditlerine uğrayan bir başka kadın da ajansımıza ulaşarak yaşadıklarını aktardı. D.T., Mehmet Tunç'un saldırısına uğrayan bir kadınla dayanıştığı için Tunç'un hedefinde olduğunu vurguladı. D.Y.'nin başına gelenleri okuduğunda, "Kendi yaşadıklarımızı okuyormuş gibi hissettim" diye vurguladı.

'ELİNDE SİLAHLA KAPIMA DAYANDI, TEHDİT ETTİ'
ETHA'ya konuşan D.T., Mehmet Tunç'un sık sık arabayla önünü kestiğini kaydetti. Buna rağmen genç kadınla dayanışmayı sürdürdüğünü belirten D.T., bir akşam Mehmet Tunç'un kendisini silahla tehdit ettiğinin altını çizdi. D.T., "Evimin önüne arabalar park edildi. Dışarı çıkıp baktım, Mehmet Tunç. Elinde silahla bağırıyor sokağın ortasında, 'sen ajansın' seni bu mahallede yaşatmayacağım diye. Öldürmekle tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

'KADES ASLA GELMEDİ'
KADES uygulamasını açtıklarını epey zaman geçmesine rağmen polisin gelmediğinin altını çizen D.T., 155'i aradığını söyledi ve şöyle devam etti: "Mahalledeki karakola aktardılar, e onlar zaten Mehmet Tunç'un kankası. Neyse geldiler yine de. Polis Mehmet Tunç'u tanıyor. Mehmet Tunç'u işaret ederek yine mi sen dediler."

'MEHMET TUNÇ VE POLİS İŞBİRLİĞİ İÇİNDE'
Öte yandan polisin de ifade almamak için çeşitli oyunlara başvurduğunu belirten D.T., şöyle açıkladı: "Mahalle karakolu 3001 Caddesi üzerinde, orada polis ifade almıyor. O yüzden bizi Ataşehir Örnek Karakolu'na götürdüler. Yanıma bir polis geldi, 'sen yukarıdakini koruyorsun ama o anında seni sattı, iyi düşün' diyerek maniple etmeye çalıştı. Polise amacının ne olduğunu sordum. Yanıt vermedi. İfade işlemi bitince güvende olmadığımızı, Mehmet Tunç'un kapımıza silahla dayandığını, saatin 23.00 olduğunu söylememize rağmen bizi yalnız gönderdiler eve. 500 metre ileride de Mehmet Tunç yolumuzu kesti. Benim burada hatam var, Tunç'un ailesi bizim komşumuzdu, aileyle bir geçmişimiz vardı. İki aile yoksulluğumuzu paylaştık. Mehmet Tunç çok özür diledi, affetmemizi istedi. Hem ailenin hatırına hem de mahallemizin çocuğu, elimizde büyüdü, alkolün etkisiyle böyle davrandığına inandım, daha doğrusu kendimi inandırdım. Çok pişman olmuş görünüyor ve çok anlayışlı, iyi davranıyordu. İfademi çekmeyi bile düşündüm. Bizi eve bıraktı o akşam. Ama yolda giderken şu ifadeyi kullandı; 'siz orada ifade verirken ben de mahalledeki karakolda Çetinlerle (polis) çay içiyordum.'"

'KARAKOLUN YANINDA BIÇAKLA SALDIRDI'
O geceden sonra bir süre sesi çıkmayan Mehmet Tunç'un bir akşam üstü tehditlerini devam ettiğini kaydeden D.T., Tunç'un kendisini aradığını ve "Hangi savcıya, polise şikayet edersen et bana bir şey olmaz" dediğini aktardı. D.T., şöyle devam etti: "Haklıydı, çünkü hem ifade sırasında beni maniple eden polisten yada defalarca aramamıza rağmen polislerin gelmemesinden bu belliydi. Kapımın önüne gelmesini istemediğim için 3001 caddesine çıktım. Benim bulunduğum köşeden polis karakolu taş çatlasın 600 metredir. Yola çıkarken aradım, durumu anlattım. Ama polis gelmedi, o kısa mesafeden bir tane bile polis gelmedi. Sonra Mehmet Tunç geldi, bıçakla gelmiş. Bıçağı bana savurdu elimi yaralayabildi sadece. Sonra tekme tokat darp etmeye başladı. Etraftakilere seslendim, polise haber verin, gelsin diye. Yanındakilerden biri, 'polisi bu işe karıştırmak yok' dedi."

'POLİSE GİDİP, BENİM PKK'LI OLDUĞUM YÖNÜNDE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ'
Mehmet Tunç'un polise ihbarcılık yaptığını aktaran D.T., "Mehmet Tunç kapımın önüne gelip video çekip bir şekilde bana ulaşmasını sağlıyor; 'Öldüreceğim onları" diye. Bu arada peşime birilerini takıp sürekli bulunduğum yerlerden fotoğrafımı çekiyor. Mahallede devrimci mücadele yürüten kişiler var onlarla görüşüyorum, fotoğrafları çekiyor bana ulaştırıyor. İlk başta anlamamıştım, hani seni takip ediyorum bak demeye çalışıyor diye düşündüm. Sonra öğrendim, bu fotoğraflarla gidip şikayetçi olmuş, benim için 'Bu insan PKK'lı, Kobanê'den insan getireceğim seni öldürteceğim' diye tehditte bulunduğum yönünde ifade vermiş. Benim ruh sağlığımın bozuk olduğunu ve hastanede yattığımı da söylemiş" diye yaşananları anlattı.

'POLİS DELİLLERİ ALMAYA BİLE TENEZZÜL ETMEDİ'
Polise gittiğini ve tedbir kararı aldırmak istediğini söyleyen D.T., polisin kesin bir dille reddettiğini vurguladı. D.T., "Araya avukat girdi, kararı uygulayabileceklerini buna yetkileri olduğunu söyledi. O zaman zoraki bir aylık bir karar çıkardılar Mehmet Tunç için. Ama o bu kararı defalarca ihlal etti. 3 gün hapishanede yattı. İkinci kez tedbir kararı çıkartmak için tekrar gittim karakola. Beni tehdit ettiği ses kaydı ve videoları polise sundum. Delilleri almaya tenezzül bile etmediği gibi bunu ifademe de yazmadılar. 'Biz sana yarın bir WhatsApp numarası yollarız oraya atarsın' dediler ama numara falan gelmedi" diye kaydetti.

'MÜCADELE EDELİM'
D.Y.'nin yaşadıklarının ortaya çıkması ve mahalle halkının tepkisi üzerine Mehmet Tunç'un esnafı dolaşıp D.Y. ve ailesinin kendisini komplo kurduğuna yönelik iddialarda bulunduğunu aktaran D.T., Mehmet Tunç'un kendisini hala tehdit ettiğini söyledi. D.T., şu çağrıyı yaptı: "Mehmet Tunç çeteci ve polisle işbirliği içinde. Bunu kendi de inkar etmiyor, haraca bağladığı insanlar, dükkanını dağıtmakla tehdit ettiği esnaflar var. Bu gücü aldığı yer belli. O gün D.Y. için yapılan eylemde bir kez daha mahalleye güvenim tazelendi. D.Y.'nin annesinin söylediği söz çok yerinde ve doğru; 'kapılarınızı devrimcilere kapatmayın ki Mehmet Tunçlar giremesin.'"