7 Ekim 2024 Pazartesi

Çete-mafya kirli ilişkileri Dersim'de protesto edildi

Çete lideri Sedat Peker'in itiraflarıyla bir kez daha ortaya saçılan kirli ilişkilerin "vatan-millet" örtüsünün altına gizlendiğini belirten Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, çürümüş bu düzene karşı halkın çıkarlarını savunan bir iktidar için mücadele edeceklerini kaydetti. 

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, "Çete, mafya ve yolsuzluk düzenine karşı birleşelim, sesimizi yükseltelim" yazılı pankartıyla, Sanat Sokağı'nda, ortaya saçılan devlet-mafya ilişkilerini protesto etti. 

Basın metnini okuyan Ergin Tekin, çete lideri Sedat Peker'in itirfalarını hatırlattı. Kürt halkına yönelik işlenen suçlarla ilgili bunca itiraf ortaya saçılmışken görmezden gelen iktidar ve yargının, HDP'nin kapatılması ile ilgili ise olanca gücüyle kapatma davasına hazırlandığını belirtti.

Meselenin hangi organize suç örgütlerinin birbirleriyle çatıştığından ve hangi suç örgütü liderinin hangi siyasetçi tarafından korunup kollandığının çok daha ötesinde olduğuna dikkat çeken Tekin, "Bu itiraflar, 'vatan-millet' örtüsünün altına gizlenen kirli ilişkileri ortaya çıkarmak ve bu çürümüş düzenden hesap sormak için olup biteni seyretmenin ötesine geçmenin zamanının çoktan geldiğini gösteriyor. Çünkü Türkiye halklarının insanca yaşayacakları demokratik bir düzen ve bölgede halkların kendi geleceklerini belirleme haklarına ve ülkelerin egemenliklerine saygı temelinde barışçıl bir gelecek kurmak için gelinen yerde halk güçlerinin birleşik mücadelesinden başka bir seçenek bulunmuyor" dedi. 

Tüm olup bitenlere seyirci kalmadıklarının altını çizen Tekin, şöyle devam etti: "Bir an evvel 1990'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle ilgili adı geçen herkes ve bugün aynı politikaların sürdürücüsü olan siyasi iktidarın içişleri bakanı olan Süleyman Soylu görevden alınıp yargılansın. Halklara karşı işlenen savaş suçlarıyla ilgili tüm sorumlular, kamuoyu önünde halka hesap versin. Halkımızı bu çürümüş düzene karşı halkın söz sahibi olduğu, halkın çıkarlarını savunan bir iktidar için mücadeleye çağırıyoruz."