7 Ekim 2024 Pazartesi

KBDH milislerinden komplo ve tecride karşı eylemler

KBDH Sema Yüce milisleri, 9 Ekim uluslararası komplosu ve tecride karşı Bursa'da eylemler gerçekleştirdi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Sema Yüce milisleri, 9 Ekim uluslararası komplosu ve tecride karşı Bursa'da eylemler gerçekleştirdi.

Milislerden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"🔹4 Ekim günü saat 14:00 civarında Bursa'nın Osmangazi İlçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde Çiğdem Sokakta bulunan ENA Tekstil fabrikası kumaş bölümü sabotaj tekniği ile hedeflendi. Eylemde depo ve bazı bölümleri büyük oranda zarar gördü.
🔹28 Eylül gece 03.00 civarında Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Sakarya mahallesinde bir faşiste ait olduğu tespit edilen lüks bir araç ateşe verilerek imha edildi.
🔹28 Eylül gece 04:30'da Bursa Osmangazi ilçesinin Altınova mahallesinde ateşe verilen palet fabrikası kullanılamaz hale geldi.

'BUGÜN DE HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR'
"İşgal ve sömürgecilik tarihine her defasında bir yenisini ekleyen Türk devlet geleneği özellikle AKP-MHP faşist rejimi ile dört parça Kürdistan'da soykırım ve işgal saldırılarını artırmış, tecrit politikasını derinleştirerek Kürt sorununa siyasi çözüm yerine savaşı dayatmaktadır. Zindanlardan, sokaklara, fabrikalardan üniversitelere her yer faşizmin her türden saldırıları ile zapt edilmek, korku ve ümitsizliğe terk edilmek isteniyor. Geçmişte başaramadıkları gibi bugün de hedeflerine ulaşamayacaklar. Sokaklarda eylemler, fabrikalarda grevler, özgür dağlarda kurtuluş mermileri, metropollerde milislerin yürüyüşü zafere kadar inanç ve kararlılıkla devam edecek.

'KOMPLOCULAR YENİLECEK, TECRİT KIRILACAK'
"Sayın Öcalan tarihte benzeri olmayan bir tutsaklığa ve tecride mahkum edilmesine rağmen geliştirdiği direniş ile Kürt halkının özgürlük iradesini büyütmüştür. Yine dayatılan fiziki esaret Kürt halkı ve önderliği arasındaki bağı koparamamış aksine daha güçlü kılmıştır. Sayın Öcalan'ın Kürt halkının kurtuluşu için PKK ile başlattığı özgürlük mücadelesi, birleşik devrim yürüyüşümüzde zafere kadar devam edecek. Komplocular yenilecek, tecrit kırılacak Kürdistan özgür olacak!"