25 Eylül 2024 Çarşamba

Çerkes dansları ve halaylarla seçim bürosu açıldı

Batıkent'te seçim bürosu halaylarla ve Çerkes danslarıyla açıldı. Söz alan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Uçar, iktidarı şiddetine direnişle yanıt vermeyi sürdüreceklerini kaydederken Yeşil Sol Parti vekil adayı Çerkes Metin Kılıç ise "Buradayız, birlikteyiz, başaracağız" ifadelerini kullandı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) Çerkes adayı Metin Kılıç'ın çalışma bölgesi olan Ankara Batıkent'te çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi'nin de yer aldığı heyet açılış öncesi halkla bir araya geldi.

Bayraklarla donatılan seçim bürosu açılışında uzun süre halay çekildi, Çerkeslere ait danslar yapıldı, sık sık "Jin, jiyan, azadi" sloganı atıldı. 

UÇAR: ŞİDDETLERİNE DİRENİŞLE CEVAP VERECEĞİZ
Söz alan Uçar, Diyarbakır merkezli operasyona dikkat çekti. Bu kumpasın direnişlerine müdahale olduğunu belirten Uçar, ancak bütün alanlarda direniş olduğunu kaydetti. Gözaltına alınanların iktidara biat etmeyen isimler olduğunu belirten Uçar, "Biliyoruz ki bugün bu devlet en büyük engel olarak bizi görüyor hem Türkiye'de hem Kürdistan'da biz de bu mücadeleyi büyütmekle sorumluyuz. AKP-MHP iktidarına, tek adam rejimine şunu söylüyoruz sizin şiddetiniz varsa bizim bitmeyen direnişimiz var. Siz şiddetle geliyorsanız biz de direnişle cevap vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Seçimlere 18 gün kaldığını hatırlatan Uçar, şöyle devam etti: "Biz bu seçimi kadın mücadelesini büyüten arkadaşlarımız ile iktidarın biat eden kadın yaratma mücadelesi arasında geçeceğini biliyoruz. Biz bu iktidarın bize reva gördüğü hayatı değil, kendi kurduğumuz hayatı yaşamsal kılmak için yola çıktık. Kürdistan'daki tablo çok net, beklentiyi değil, geleceği belirleyen iradesini çoktan ortaya koymuş durumda. Türkiye açısından da durumun böyle olduğunu biliyoruz.  20 yıllık tek adam rejimi karşısında mücadele deneyimini arttıran bir toplumsallıkla karşı karşıyayız ve toplumun kazanacağı bir dönemle karşı karşıyayız. Kazanan biz olacağız. Yolumuz açık hiçbir engel yok. Meclis'e giderken hem bu ülkenin yok sayılan, inkar edilen halkların ve inançların temsiliyle gidiyoruz hem mücadelesi bastırılan kadınların mücadelesiyle gidiyoruz. Birçok arkadaşımızla yeni dönemin kurucu bir yüzyıl olmasını istiyoruz. Direnenler yeni yüzyılın kurucu öznesi olmak durumunda. Halkın mücadelesi arkamızda biz de yeni yüzyılı kurmak için buradayız. Gerçekten değiştireceğiz."

KILIÇ: BURADAYIZ, BİRLİKTEYİZ, BAŞARACAĞIZ
Milletvekili adayı Metin Kılıç da kendini tanıttı. Kılıç, "Çerkes halkından bir birey olarak karşınızdayım. Halkların kardeşliği, eşitliği ve inançların birlikte mücadelesinden yana olan bir sosyalist olarak aranızdayım. Çerkes halkının selamını getirdim sizlere. Buradayız, birlikteyiz, başaracağız" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından seçim bürosu açıldı.