1 Ekim 2024 Salı

Çepni: Saray kendini güvende hissetmiyor

Ankara'dan sonra İstanbul'da da kurulacak Takviye Hazır Kuvvet Müdürlükleri'nin "il müdürlüklerinde çalışan polislerin görevi dışında ek görev yüküyle performansının olumsuz etkilenmemesi" amacıyla kurulduğu açıklandı. HDP Milletvekili Murat Çepni ise "211 kişiye bir polisin düştüğü Türkiye'de saray hala kendini güvende hissetmiyor" yorumunda bulundu.

Ankara'da 2018 Genel seçimler öncesinde Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı bünyesinde oluşturulan Takviye Hazır Kuvvet Polis Birimi İstanbul'da da kurulacak.

Geçtiğimiz aylarda çıkan 'Bekçi Yasası' ile polise ek olarak polis yetkileriyle donatılmış birlikler oluşturulurken, yeni bir "Takviye Hazır Kuvvet Polis Birimi"ne neden ihtiyaç duyulduğu merak konusu oldu.

EGM: İHTİYACA GÖRE SAYI YÜKSELTİLECEK
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bugün yaptığı açıklamada, Ankara'dan sonra İstanbul'da Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğünün kurulmasıyla toplumsal etkinlik ve olaylarda alınacak önlemler kapsamında il emniyet müdürlüklerinin çalışma koşullarının bozulmaması, personelin görevi dışında ek görev yüküyle performansının olumsuz etkilenmemesi ve aldığı çevik kuvvet ile diğer eğitimlerle profesyonelleşen personelin süratle sevk edilmesinin amaçlandığını belirtti.

EGM'nin açıklamasında Türkiye'de her yıl 30 milyon kişinin katıldığı ortalama 48 bin eylem/etkinlik olduğu bilgisi yer aldı. "Vatandaşların haklarını daha etkin kullanmasının sağlanması amacıyla alınacak önlemler kapsamında" valiliklerin takviye kuvvet taleplerinde bulunduğu belirtilen açıklamada, "Takviye Hazır Kuvvet Müdürlükleri, ülke genelinde toplumsal eylem/etkinliklerde (açık hava toplantısı, basın açıklaması, miting gibi) yüksek riskli spor müsabakalarında, deprem başta olmak üzere doğal afetlerde etkin bir şekilde görevlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

ÇEPNİ: SARAY KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMİYOR
HDP Milletvekili Murat Çepni, Takviye Hazır Kuvvet Müdürlükleri'nin kurulmasıyla ilgili "Saray kendini güvende hissetmiyor" yorumu yaptı. Çepni twitter adresinden "211 kişiye bir polisin düştüğü Türkiye'de saray hala kendini güvende hissetmiyor. Buna asker, bekçi, güvenlik görevlileri, silah dağıtılan cemaat-mafya çeteleri dahil değil. Şimdi de İstanbul'da (muhtemelen sonra diğer kentlerde) Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kuruluyor" paylaşımında bulundu.