22 Eylül 2024 Pazar

Çepni: ESP Genel Başkanı Otlu derhal tahliye edilmeli

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun tutuklu yargılandığı dava öncesi ESP Ankara İl Örgütü'nün düzenlediği basın toplantısında konuşan HDP Milletvekili Murat Çepni, Çiçek Otlu'nun derhal tahliye edilmesini istedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara İl Örgütü, genel başkanları Çiçek Otlu'nun 25 Aralık'ta görülecek olan duruşması öncesi il binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Basın toplantısına HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı. Basın açıklamasını okuyan ESP Ankara İl Başkanı Mehmet Ali Tosun, Çiçek Otlu'nun tutuklanmasının tamamen uydurma deliller ve hukuksuz gerekçelerle yapıldığını söyledi. Yargılamanın hukuki olmadığını, siyasi bir kararla tutukluluğun sürdürüldüğünün altını çizen Tosun, "Genel başkanımızın katıldığı devrimci cenazeleri, sosyal medya paylaşımları suç olarak nitelendirilmekte ve yaklaşık 1 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanmaktadır. Genel başkanımız yıllardır devrimci mücadele içerisinde yer almış, işçilerin, kadınların, ezilenlerin, gençliğin, sesi olmuştur. Sosyalizm mücadelesini ve ezilenlerin örgütlü mücadelesini kendisine yol eyleyen Çiçek Otlu işçi eylemlerinde, kadın eylemlerinde, Alevilerin hak alma mücadelesinde en ön saflarda yer almıştır" dedi.
 
ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'ya yönelik tutuklama saldırısının siyasi iktidarın halkların ve ezilenlerin sol-sosyalist, devrimci, antifaşist ve demokratik öncülerini, kurumlarını ve temsilcilerini hedef alan faşist devlet terörünün bir parçası olduğunu belirten Tosun, "Ezilenlerin antifaşist örgütlenmesini ve direnişini ezme, tasfiye etme saldırısıdır" diye vurguladı. 
 
'YARGILAYANLARI YARGILAMAK İÇİN GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM'
 
Tosun, "Halklarımızı, devrimci siper yoldaşlarımızı ve dostlarımızı Genel Başkanımızı sahiplenmeye, partimizle dayanışmaya ve duruşmaya katılarak destekte bulunmaya davet ediyoruz. Yargılayanları yargılamak için, sesimizi, direnişimizi, gücümüzü birleştirelim" dedi.
 
Tosun'un ardından konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Çiçek Otlu uydurma gerekçelerle iki yıla yakın tutsak durumda. Tıpkı son dönem OHAL ve son süreçte başta HDP olmak üzere ve eşbaşkanlarımız ve bileşenlerimize yönelik rehin alma  politikası Çiçek Otlu'da yaşanıyor" dedi.
 
'AKP ÖRGÜTSÜZLEŞTİRME SİYASETİ YÜRÜTÜYOR'
 
HDP ve HDP bileşenlerine faşizmin saldırıları devlet politikası haline geldiğini ifade eden Çepni, "Bir taraftan yönetemez hale gelmeleri, diğer taraftan ekonomik krizin yarattığı sonuçlar, bunların emekçi halklara yansımaları ve emekçi halklara ödetilme siyaseti bunun karşısında emekçilerin halklarımızın geliştirebileceği tepkilerin engellenmesi ve örgütsüzleştirilmesi siyasetidir" diye belirtti. Önce örgütlü kitlelere ve onların öncü kuvvetlerine, partilerine ve sendikalarına dönük bu konseptin faşizme karşı gelişmesi muhtemel tepkilerin hareketlerin engellenmesi üzerine kurulu olduğunu söyleyen Çepni, "Çiçek Otlu'da devrimci sosyalist çizgisiyle bu çizgiyi temsil edenlerden bir tanesi. Bu yüzden bu rehin siyaseti sürüyor. Dolayısıyla bütün devrimci demokratik güçlerin bu rehin siyasetine bu komplo saldırılarına karşı dikkatli olmalı ve ancak bu ablukanın dağıtılmasının tek yolu budur" dedi.
 
MAHKEMEYE KATILIM ÇAĞRISI
 
Yarın görülecek duruşmaya katılım çağrısı yapan Çepni, "Bu mahkemenin sonucu ne olursa davalara karşı güçlü bir anti faşist mücadele ile dik durmak gerekir. Bilmemiz gerekir ki bu komplo siyasetini ancak ve ancak mücadeleyi büyüterek ve halklarımızla buluşarak bertaraf edebiliriz. Çiçek Otlu yoldaş yalnız değildir, derhal tahliye edilmeli" diye konuştu.