1 Ekim 2024 Salı

Çepni: AKP teşhirini bırakıp, meydanlarda buluşalım

Meclis Genel Kurul'da konuşan Çepin, Gezi, Kobanê davalarını ve CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na verilen cezaları değerlendirdi. AKP iktidarını teşhir etmeyi bırakıp sokakta mücadele çağrısı yapan Çepni, Kaftancıoğlu'na verilen cezayı kınadı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Meclis Genel Kurulu'nda konuştu. Çepni, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezaya tepki gösterdi. 

AKP'nin hukuku önce siyasallaştırdığını daha sonra da bizzat bir şiddet aracı haline getirdiğini kaydeden Çepni, Gezi davasında verilen siyasi kararın amacının soygun ve zulüm, hırsızlık düzenine karşı insanların ayağa kalkmasını engelleme faaliyeti olduğunu vurguladı. 

Kobanê kumpas davasının da Gezi'ye benzediğine dikkat Çepni, HDP etrafında kenetlenmiş halk iradesinin kırılmaya ve daha da önemlisi IŞİD'e karşı verilen mücadelenin ve zaferin AKP tarafından cezalandırılması davası olduğunu belirtti. Çepni, "IŞİD'in yapamadığını bugün AKP yapmaya çalışmaktadır" dedi. 

Çepni, şöyle devam etti: "Bugün aynı şekilde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza da yine bu kapsamda tüm muhalefetin, tüm itiraz edenlerin cezalandırılmasına örnek bir karardır ve bunu buradan bir kez daha protesto ediyoruz.

Çağrımız Gezi meydanlarını dolduran milyonlaradır, çağrımız 8 Mart meydanlarını dolduran kadınlaradır ve 'Newroz' meydanlarını dolduran, 'Biji Newroz' diyenleredir. Biz bu aşamadan sonra AKP'yi teşhir etmekle meşgul olmayı bırakmak durumundayız. Çağrımız halklara, meydanları dolduran halklaradır; bizim gücümüz vardır ama biz o meydanları birleştirebildiğimizde, bu katliam siyasetine, bu darbe siyasetine hep birlikte karşı durabildiğimiz koşullarda bu zulüm düzenini değiştirebiliriz.

Halklarımızın eşit, özgür, birlikte yaşayabileceği bir düzeni pekala kurabiliriz. Enseyi karartmaya gerek yok, umutsuzluğa gerek yok, yılgın türküler söylemeye de gerek yok; zafer çok yakındır, yeter ki cesaretle, kararlılıkla yan yana duralım, mücadelemizi birleştirelim."