30 Eylül 2024 Pazartesi

Cengiz İnşaat Cennet Koyu'nda otel inşa ediyor

Mehmet Cengiz Bodrum'daki Cennet Koyu'nda tabiat ve kültür varlıklarıyla SİT koruma alanlarını da içeren 678 bin metrekarelik araziyi satın aldı. Cengiz İnşaat'ın bölgede villa ve otel inşaatına başlayacağı öğrenilirken, bölge sakinleri yapılaşma kararına tepkili.

Mehmet Cengiz, Bodrum Cennet Koyu'nda içerisinde kültür varlıkları, tabiat varlıkları, SİT ve koruma alanları bulunduran 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi'nden satın aldı. Bölgede villa ve otel inşaatına başlayacak Cengiz'in proje için mücevher markası Bulgari ile anlaştığı öğrenildi. Bölge halkı ise arazinin yapılaşmaya açılmasına tepki gösteriyor.

Gazeteci İsmail Şahin'in haberine göre; 678 bin metrekarelik arazide inşaata başlayacak olan Cengiz İnşaat, yaklaşık 100 villa ve Bulgari'nin işleteceği bir otel inşa edecek. Cennet Koyu'nda yer alacak Bulgari Otel için yapılan anlaşmanın ay sonuna kadar duyurulması beklenirken, arazinin Özelleştirme İdaresi'nden 2012 yılında satın alındığı kaydedildi.

2012 yılına 277 milyon liraya alınan araziye ilişkin ihale Danıştay tarafından iki kez iptal edilmesine rağmen iptal kararları uygulanmadı. Danıştay'ın ilk iptal kararını uygulamayan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda da bulunuldu ancak görevliler hakkında soruşturma izni verilmedi.